喵喵媽o係度過左一段好開心既時光
不過我決定左唔再上黎
亦都唔會去兔聚了
有d事令我覺得好唔開心
我情願唔同大家分享兔兔既事
保重喇各位
謝謝各位兔媽兔爸教識左我咁多兔兔知識
我會一直都咁錫佢地
保重
最後付上一張喵飯照...

sheepman 2009-12-3 08:32:26 PM
原帖由 elvisli 於 2009-12-3 03:00 PM 發表

都好好架喇..我以為你會話..瀏覽完就算...一句都唔回應..哈哈

個重點係mocha&奶茶呢兩個字好押韻XD
sheepman 2009-12-3 08:34:01 PM
原帖由 small_tra 於 2009-12-3 07:47 PM 發表
超....佢地唔識貨~唔緊要~~~!

我地識貨咪得囉~!

你要比心機影多d相放上黎tim~!

你知唔知道我幾擔心係因為我地o既事唔知做錯咩事~而令到你唔黎~!

講得好!!
我成日懶得放相放咁密...<-我而家係考試期xd
係靠睇喵喵d相生存架XDD
FATO_W 2009-12-3 09:57:27 PM
喵喵媽 雖然我同你唔係好熟
不過間唔中都見到你放喵喵同飯飯既相
已經認得佢地喇!
fb既人講咩都唔重要
最重要係你自己點睇姐
人地覺得你個女唔可愛 你一樣咁愛佢地 唔會有改變
而且我地個個兔友宦覺得喵喵好可愛 好鐘意佢
何必為d閒人唔開心呢?
be happy!!
兔友永遠都支持你架 包括我 #^10^#
Miyako)) 2009-12-3 10:09:31 PM
原帖由 喵喵 於 2009-12-2 11:40 PM 發表
各位兔媽兔爸
真係好對唔住要你地擔心
而且亦好對依個mini-house唔住..因為都唔關mini-house事
我就係依度出post話唔開心~~
唔關依度任何一個兔爸兔媽事 你地無令到我唔開心過 
反而我O係度同你地傾計好開心 ...

下唔係呀嘛,人地放兔又關佢地咩事呀=0=不過我以前d同事都話我好白 痴養兔仔,我都懶得理佢地,我知蕃薯可愛咪得囉:057:
tongtong 2009-12-3 10:09:53 PM
喵喵媽唔好為左佢地唔開心呢,
喵喵好靚女, 又有媽媽幫佢扎條靚辮仔。
記得上黎放多d 靚女相比我地呢d 兔友睇呢~!
Miyako)) 2009-12-3 10:12:09 PM
原帖由 喵喵 於 2009-12-3 04:16 AM 發表
黑 孖 媽:謝謝你地, 絕對唔關mini house事啦...

咕咕媽:我都要聽你話 唔開心唔好聽既野唔好擺係心會好d∼thanks^^

阿咪媽:唔好意思 要你地擔心 對唔住...

喵女: 係囉 我都唔明d人 ...

點解喵喵會比人歧視??:066:
Miyako)) 2009-12-3 10:15:39 PM
原帖由 光之天使 於 2009-12-3 02:34 PM 發表
其實一d人地既觀點,真係唔駛介意咁多~~
講真,我地都係養左兔,先對兔有更多了解,先會愈來愈鍾意佢地~
就好似我屋企兔婆,以前都好唔鍾意小動物~
但係慢慢見同total共處得多,佢都慢慢被感化,慢慢會幫total開門,慢慢會 ...

冇錯,講句實話,其實我以前一d都唔鍾意兔仔,唔係話憎,不過就唔打算會養,因為我覺得兔仔係好無聊既動物....(希望冇人打我啦...)但養過我先知佢地都有表情的 xD
rachellau19987 2009-12-4 01:34:49 AM
有時6點幾我都會係學校趕住走,d同學問我做咩,我話"趕住返去餵兔",人地都會覺得有d奇怪,不過我覺得"so what",i like it....  我非常愛我的兔兔@@
喵喵 2009-12-4 03:02:04 AM
miffy媽: 我都唔打算理佢地講既野喇 ... 我自己愛喵喵飯飯就得啦...
算啦 佢無心擺返喵喵張相落去由得佢啦... 你地知道佢有出席咪得囉 ^^
喵喵鐘意你呀miffy媽 所以一見到你就跳上你度要你抱抱... 你抱佢好乖乖地俾你抱喎... 哈哈

勞仔: 我試下問人點正先 hehe^^ 唔該曬

珊迪小姐: 咁你又講得岩 佢地又唔係我朋友 唔洗理佢地講野...
不過佢地講d野令我覺得好傷心同心痛姐 一條生命要俾佢地話...
真係好多謝你呀 >3<

elvisli: 一定有人唔捨得啦 , 係唔捨鬼mocha同杯珍珠奶茶 唔係唔捨得你XDXD

丫芷^0^: 係呀 我都發覺好多hk人唔覺得應該去錫動物 唔好話兔丫
有d人可以話係冷血架 連少少愛心都無... 講起都嬲嬲地...
咁又係 至緊要係我地兔媽心目中有兔地既存狂 會掛住佢地 照顧佢地
佢地就已經好開心滿足架喇... 仲有你地一班好岩傾既兔媽媽們tim~~ 感動>~<

艇媽: 多謝你呀... 我唔需要人讚喵喵靚同可愛...但係唔好踩佢中傷佢囉
畢竟佢係一條生命 要俾人咁樣去話的嗎..?? (我係嬲在依點 ><)
我地個個兔媽都覺得隻隻兔兔都可愛 唔係睇樣架..仲之係兔兔就得意啦^^"
"""係靠睇喵喵d相生存架XDD"""><太跨張了...受寵若驚... 不過我知你咁講都係想我開心返
知道唔係個個都會中傷喵喵話佢 多謝你呀><><

Total媽: 我都好認同你所講 "未養過未同兔兔相處過既人,真係未必會明白兔兔既可愛之處"
真係養過先知... 我d朋友有時都會問我隻肥喵點呀...果d....
我唔係介意佢地唔明白兔兔誤解左... 係介意d人把口講d咁難聽既說話~

redbean: 多謝你啊 感動>3< 點都好啦 佢可唔可愛 靚唔靚個人感覺..
但在我角度 就算人地隻寵物唔靚 我都覺得係可愛係靚的
因為是一條生命吧 ^^  我都好鐘意你地同你地d兔兔架 heheee

riva.: KEEP US TOGETHER ^^
我自己果兩日都反思過 都係覺得無理由為左人地咁講而唔黎依度...
咁唔通人地話我養兔白 痴 我就唔要喵喵同飯飯嗎...無可能的 ><""
而且囡囡媽同我講好多人留言想知咩事 我自己都覺得好過意唔去 令各位兔媽擔心
真係好抱歉~sorry

vivipig: 唉...唔洗fb 加我support我喇 我覺得唔理佢地算啦 佢地唔明白養兔之樂 就係唔明
無謂你地去動肝火幫我而同佢地d無愛心既人去嘈丫 ^^ 不過我唔介意你加我做朋友架 hehe^^
你爸爸媽媽真係好好呀 ^^ " 我都聽唔少朋友話屋企人唔俾佢地養寵物...
上一代 或者婆婆果代d人真係覺得我地曬錢架 不過我地用行動證明俾佢地睇我地係咁錫隻寵物既時候
我估都會感動到佢地的 ^^

燒雞。﹏。: 多謝你地 我會POST相上黎架喇一有時間 難得有你地依班志同道合既兔媽媽 ^^

small_tra: 係呀真係好對唔住 令你地誤會左仲自責以為你地正嬲左我
好對唔住呀 你地成班都咁好 點會係你地呢 ^^" 真係無一個兔媽係唔好的我覺得...起馬有愛心先啦 ~

fato_w: 好感動呀~~ 講真真係多得你地支持 同埋如果我未上MINI-HOUSE之前...
真係唔知咁多人養兔兔 真係唔知點去解決自己心結... 同你地講完一身輕 舒服左好多喇 ^^ 多謝曬呀><

Miyako: 係呀 我都唔知我放兔關佢咩事 瘃咩咁話喵喵-,- 算啦 你都唔好理佢地話你白 痴
學兔媽們話...洗咩理佢地講野 佢地唔識貨之嘛 我地成班識咪得囉 ^&^
我同你一樣 之前好怕動物的 我又無覺得佢地無聊 我係驚唔敢接觸..係4年前開始養完倉鼠再養兔兔
就發覺 依家開始生命中唔可以無兔兔相伴喇...佢地對我黎講好緊的 ^^

tongtong: 我唔會再為左D無謂人唔開心架喇 THANKS^^ 我會得閒再上黎同大家傾計的 ^^

rachellau19987: 嗯 ^^ 你好過我好多 你會識得只哄返自己@開心 會諗so what... 你愛你的兔兔就得...
我個腦就無你咁叻喇... 我都會人地講既野而唔開心.. 不過我個人係唔會走返去攻擊人的
我亦都唔想o係 fb同佢地開火... 好無EQ.. 我唔想咁.........

P.S 各位親愛的兔媽... 我4-7/12 要上廣州拍婚紗廣告呀... (我係做化妝ja...絕對唔係俾人拍果個...)
我 一返到hk第一時間就會上mini-hosue架喇 ^^ 依幾日兔爸會幫我睇住喵喵同飯飯 ^^~
我怕之前令你地誤會左 我無上幾日又以為我唔再上黎 ><"""所以講聲你地知 ^^"
beloved0906 2009-12-11 01:19:38 AM
車~洗咩理佢地丫..雖然我加入呢個論壇唔耐..但係覺得呢到d人個個都甘有愛心..個d無愛心既人講既野跟本唔值得我地去嬲.廢話黎既!! 如果養兔白.痴..佢地咪仲白.痴~連基本既人品--愛心,,都無..~鬧得出口既人可能係無咩人性..跟本可能仲未進化..得個頭係無腦..得個身係無心..ha,,唔洗理佢地up乜咩...仲知一句講晒..我地d仔仔囡囡開心幸福..甘就okay啦~ behappy! 有我地係到撐你丫麻~
最多點點錫返你la..:012:
Jessie)) 2009-12-11 02:43:18 AM
支持喵喵媽~~~~~
真係唔洗理D無腦既人~~
分分鐘兔兔條命仲保貴過佢地多多聲
你可以直接無視佢地~完全唔岩channel
唔該幫我block哂佢地:059:
firen_freeze)) 2009-12-11 11:40:36 AM
其實喵喵個樣好得意AR~

不過隻隻兔都有影得唔靚O既角度啦.....

好似MAX咁,我同我妹鐘意O既角度都唔同...我鐘意佢睥人果個樣,但我妹就話佢好邪惡。

你試下同喵喵講:有人話你唔靚女AR
我諗喵喵只會埋頭繼續食草。#^5_002^#

佢都唔介意,做主人就唔駛煩咁多LA~
佢真正介意O既只係你錫唔錫佢

快速發帖