佢個網話識睇兔, 唔知得唔得

城市獸醫動物及珍禽異獸醫院(荃灣及元朗)成立於2003年1月,由資深獸醫主理,超過二十年經驗,駐診獸醫包括:
    * Dr. Julian Carson Ikin
    * Dr. Michael Hilditch
    * Dr. Wietz Antonie Botes
    * Dr. Johannes Nel
    * Dr. Ruan Bester
    * Dr. Leon Nel

本中心提供全面獸醫服務包括:
    * 各類寵物珍禽異獸 (包括貓、狗、豬、鳥、兔、蜥蝪、變色龍、
      龜、龍貓、天竺鼠、倉鼠、刺蝟、飛鼠...)
    * 全科體格檢查
    * 防疫注射及杜蟲
    * 寵物食糧配方及各類健康護理用品
    * 化驗服務及驗血分析
    * 心電圖、血壓測量儀器、超聲波設備及內窺鏡
    * 隔離病房、留院服務及急救氧氣箱、獨立珍禽異獸病房
    * 為貓、狗及珍禽異獸提供內外科手術、骨科手術、磁力共振、脊椎骨手術及牙齒護理
    * 先進麻醉觀察儀器,肺氧氣濃度檢測
    * 高頻高清數碼X光機
    * 晚間急診服務
    * 如有需要,提供24小時傳人留院看護服務

香港新界元朗教育路68號兆豐大廈11號地下

電話:(852) 2477 9990
傳真:(852) 2477 9996
網址:www.yp.com.hk/citivet
其他網址:www.citivet.biz.com.hk
電郵:[email protected]

如果任何查詢,歡迎來電與我們聯絡。

應診時間:

星期一至星期日
公眾假期:
上午10:00至下午1:00
下午4:00至晚上9:00        

敬請預約

診症時間晚間急診:2414 2525
katy)) 2009-12-10 02:05:25 PM
謝謝分享#^72^#
請問有冇兔爸兔媽去過呢間,而做desex呢 (唔知有冇得做)?
因為我的兔兔剛好夠年齡做啦…… 分享下丫~
Goody09 2009-12-10 03:23:30 PM
我都知道呢間診所...有無人去過呀
redbean 2009-12-10 03:39:30 PM
我好多年前, 帶過倉鼠去荃灣睇
個醫生係外個人
唔記得係邊個

個醫生好nice, 不過佢都唔知我隻倉鼠點解會缺水
我隻鼠鼠 佢無曬力 一日無食野
跟住醫生同佢打左支皮下針
開左d藥 同葡萄糖
不過佢個晚就死左
我諗可能倉鼠太脆弱....未必係個醫生唔識

但係我一直都好唔開心, 唔知係咪我養得唔好....又唔知蘿蘿點解會死....#^56^#
akaicathy 2009-12-10 03:59:18 PM
有冇兔友去過荃灣果間睇兔
因為自己住荃灣
如果識睇兔就好la
FATO_W 2009-12-10 07:29:37 PM
佢好似幾pro咁wor
不過元朗咁遠 我住九龍未必有機會睇佢lu
都係睇返betty
多謝分享 #^39^#
wesky 2009-12-10 07:33:13 PM
如果係小毛病, eg 生虱, 試下睇都無妨既~
絕育就最好都係搵返熟手既dr 比較好
咕咕媽 2009-12-11 12:07:55 AM
我囡囡睇緊佢呀(元朗個間)佢話我囡囡有真菌...要食1個月藥..但每次醫生唔同.....你可預先打電話去約你睇開個位醫生
hh0 2009-12-11 12:14:22 AM
咕咕媽, 甘你覺得呢間識唔識醫兔, 可靠嗎
咕咕媽 2009-12-11 12:27:56 AM
我聽姑娘講:佢地全部係南非醫生...係南非佢地連大象都會睇...
我覺得還可以..因現在囡囡有些位置有長出毛毛啦~
咕咕媽 2009-12-11 12:32:05 AM
補充一點..肥佬老闆不錯..佢怕妹妹病會吃小了草...還給了一點補充劑比她食..都算細心..但當然要收錢啦
kikocheese 2009-12-11 12:35:42 AM
想問係咪個個都識睇兔兔???因為聽日就會同兔兔bodycheck,有d擔心
hh0 2009-12-11 12:48:25 AM

回復 11# 的帖子

唔該晒你, 小病可以多個選擇
BarbaraFok 2009-12-11 12:47:53 PM
反正都想同畢仔 body check
試下都好喎, 近d唔駛下下出屯門
唔該哂波丸爸!!

快速發帖