以前棉花糖細細個果時係會响個三角形廁所度屎屎尿尿架(右下角),後尾大大吓唔知係咪坐唔落個廁所就走咗去右上角度去。
後尾幫佢換咗個長方型廁所,佢就四圍去(係唔响個廁所上面去),咁我諗住從新教過佢去廁所,就拆走個廁所啦,點知佢都仲係四圍去......
有無兔友遇過呢個問題呀??可以點做呢?
wesky 2009-12-21 11:10:52 AM
用返三角形會唔會去??
兔仔怡v3v 2009-12-21 11:51:24 AM
其實我覺得, 如果兔兔唔係由細教起應該要一斷幾長既時間先可以教到佢去廁所
好似我家果果咁... 由佢返黎唔識上廁所殊殊, 到到依家有60-70%上到廁所殊殊
我已經覺得佢好叻喇...
因為我家果果殊殊好大聲, 一殊我就聽到就即刻推佢上廁所嫁喇..
咁佢耐左就會知到殊就要上廁所...
耐左佢就應該慢慢適應左就應該會識得上廁所嫁喇...
你都可以試下好似我咁俾多D耐性坐係佢籠隔離...
夜晚囉...煲電視個時將個籠推近D自己...
一見佢吉高個PATPAT就推佢上廁所..加油呀!!
chocolate301 2009-12-21 01:43:57 PM
之前我拖肥成日o係廁所(右上)同埋左上個角尿尿...
好多時係左上多d~但如果廁所放左上,佢又會o係右上屙#^81^#
跟住我買o左個粟米型咬咬木俾佢,但佢唔係好咬..
我媽就諗到個辦法,個粟米型咬咬木放左上果個位...
頂住o左佢等佢行唔到埋去左上角~~
之後慢慢..佢就全部尿尿屙晒落廁所啦~哈哈哈!#^51^# #^79^#
小糖^^ 2009-12-21 04:08:26 PM

快速發帖