點解我隻兔兔扒係到休息個時會狂震架?
我係PET SHOP帶左佢反尼一個禮拜佢震足一個禮拜~:065:
不過平時坐係到食野或者周圍行佢又唔會震WO ~
係唔係佢太熱呢~ 我係澳洲~ 依家夏天~
我買左把細風扇吹下佢(無直接吹, 只係有小小風吹到個寵) 不過佢好驚~~叔埋一舊
alliekapo 2009-12-23 10:52:04 PM
我家b仔岩岩系PET SHOP帶反尼果陣都系感,
過一排佢習慣左你屋企就ok la:055:
光之天使)) 2009-12-23 10:58:33 PM
趴係度果陣狂震....
見唔見佢鼻仔一路郁?
可能係熱既關係抖緊氣~會比較快同大動作~

你果度依家幾多度呀?
如果真係熱,記得要比冰墊佢呀~
買d冰種用毛巾包住or放入鐵盒再放入籠,等兔兔熱時可以靠住乘涼~
(注意倒汗水,要諗辦法吸左d水,唔好整濕兔兔)
wm20472 2009-12-23 11:16:00 PM
穩陣d, 帶佢去body check $250
兔兔)) 2009-12-24 09:11:15 AM

回復 3# 的帖子

唔該哂大家
可能佢真係太熱
因為熱起上尼都有37 38度架外面
屋內就涼小小  不過估計都有30
我隻臭兔好鬼曳
咩都食  象根, 報紙, 廁紙全部都照食:031:
好似平時我唔比佢食野咁
有次我放左廁紙係佢個籠上面
第2朝臭兔咬哂成卷廁紙入籠:047:
仲坐係D廁紙上面望住我
百厭兔
otola 2009-12-24 10:02:20 AM
:077:   30度好熱, 你同佢剪毛LA, , 除非開冷氣
如果你30度著件大褸, 你想想感覺如何 ?
光之天使)) 2009-12-24 10:49:35 AM
30度咁熱...單靠風扇真係唔夠架~~
開冷氣,剪短d毛,放冷種,等等都要做~
夏天好多兔兔會中暑,中暑就好難救架喇~~

take care~
elvisli 2009-12-24 11:21:54 AM
記住兔兔舒適溫度是13-27度呀
Jessie)) 2009-12-24 03:12:46 PM
剪毛啦...你果度太太太熱喇, 佢好易會中暑, 兔兔休息係咁斗氣=散熱:058:
兔兔)) 2009-12-24 11:46:28 PM
我都好想開冷氣架, 不過壞左叫左房東換佢又話廠個邊無貨. . .一大堆理由~
我會試下幫兔仔剪左D毛佢啦 不過佢實唔肯比我捉咁耐
有排追兔:063:

快速發帖