1) 船上面唔可以玩咩玩具?

a : 爆旋陀螺(爆船(爆船)-v-")-v-"
------
2) 陳太教整蓮容包 , 黃太教整豆沙包 , 邊個教整叉燒包?
{提示:係3個字  唔係乜太咩太}

A : *清侵磨*較叉燒包"
------
3)地球爆左你會企係邊阿?

A : 3) 正常人都識企右吧?         xD"
------
4)有條蟲爬左上皇帝條X度,,咁呢個動作可以點形容?

A : 爬龍舟囉!
-----
5)有咩野係唔雪得嫁?

A : 不能說的秘密!
------
6)有2個犯人犯左事,一個叫阿山,一個叫阿水 ,個警長就叫佢個部下起碼都要拉其中一個返黎.,
你估個部下拉左邊個?點解?
A :
佢拉左阿山., 因為"喜瑪拉雅山" (起碼拉阿山)
------
7) 有一日,紅國既軍隊要打綠國既軍隊, 你估紅國隊軍隊了咩名?

A :
7) 紅豆冰  [紅豆兵]
------
8)承上題,, 紅國既軍隊將領發出司令進攻,, 個司令係咩?
{提示: 呢2題個答案都係得3個字嫁!}
{再提示,,`2樣都係食物黎]}

A : 紅豆糕  [紅豆go!]

爛爛爛 @@"

OK123 2008-7-22 10:16:42 PM
第一題:爆船陀螺..........!:057:
★呀紫☆ 2008-7-23 12:15:11 PM
1) 爆旋陀螺

2) "清侵磨較叉燒包"阿

3) 正常人都識企右吧

4) 爬龍舟囉咪

5) 秘密...不能說的秘密

6) 佢拉左阿山...因為"喜瑪拉雅山" (起碼拉阿山)

7) 紅豆冰  [紅豆兵]

8) 紅豆糕  [紅豆go!]
0772 2009-6-7 06:49:58 PM
全部都聽過a__a.

但sup也a0a`
shing637 2009-6-7 07:38:23 PM
最後個題好無奈耶..............
Kelvin_K 2009-8-7 03:22:07 AM
最後個題好無奈耶..............
shing637 發表於 2009-6-7 07:38 PM

100% agree ar~當我知道個答案...-0-
vincent 2009-8-11 06:35:32 PM
哈 哈:055::055::055:
BiBi 2010-9-24 08:20:57 PM
1)  爆旋陀螺
2)  ????
3)  右
4)  爬龍舟囉咪
5)  ????
6)  阿山
7)  紅豆冰
8)  紅豆糕