畢仔既腳枕又起喇
仲紅哂添, 好擔心
約左醫生一陣5點睇
順便body check
今次會同畢仔轉睇city vet
睇下果度d醫生得唔得先
睇完返黎再報告!!!

光之天使)) 2010-1-2 01:56:02 PM
畢仔乖~~
揀d軟d既地方坐~舒服d架嘛~~

等你報告呀~~
BarbaraFok 2010-1-2 02:22:07 PM
我已經放哂ABC膠墊
向個籠同圍欄既地下架喇
都唔知點解對佢腳仔冇幫助.........
已經好耐冇返發,
唔知做乜呢個星期又紅左#^56^#
同佢搽BAY BALM都冇用
所以都係帶佢去睇下醫生
firen_freeze)) 2010-1-2 05:49:17 PM
係咪唔小心踩到尖野整親AR?
BarbaraFok 2010-1-2 07:02:27 PM
睇完返黎喇
醫生俾左:
抗生素, 藥膏, 消毒藥水, 益生菌
合共$575

比起上次睇Dr Gerry 平小小
不過今次多左消毒藥水同益生菌
醫生話畢仔係比自己d尿尿'葉'親
可能我要同佢換過個廁所
因為畢仔依家用5角大廁所
我唔想佢用長方型廁所係因為怕對佢腳仔唔好
依家可能都要用返喇

對City Vet感覺:

d姑娘都幾好, 個個都幾nice
佢地仲話呢度d醫生全部都係南非黎
所以個個都識睇兔仔
但我對醫生既感覺一般
body check好似是是旦旦咁就check完
相反Dr Gerry會細心d
睇下今次畢仔食哂藥會唔會好d
下星期六覆診, 希望畢仔快d好啦

wesky 2010-1-2 08:09:37 PM
畢仔你要快D好返啊
ronniecheung 2010-1-2 09:33:25 PM
我斐斐都係用五角廁所, 佢又係又腳枕, 同佢去 dr. eric 度睇 (不過唔係eric), 佢話喺籠鋪abc墊, 過幾個月就好番, 咩藥都冇比, 我有問係喺俾尿灼到, 佢又話唔係, 但係已經幾個月都未退, 仲係紅色一個圓形位冇咗毛, 我使唔使再帶佢去睇多次 betty?
firen_freeze)) 2010-1-2 09:41:47 PM
RE 7#

你自己有冇用凡士林搽下AR?

不過隻隻兔兔都唔同掛...

MAX用左半年先好返,但係甩左毛果個位都係比其他位少D毛....
但係我MAX係生毛好慢果D兔來的...又少甩毛,而家換緊毛都唔會成屋毛周街飛.
BarbaraFok 2010-1-2 09:44:12 PM
原帖由 ronniecheung 於 2010-1-2 09:33 PM 發表
我斐斐都係用五角廁所, 佢又係又腳枕, 同佢去 dr. eric 度睇 (不過唔係eric), 佢話喺籠鋪abc墊, 過幾個月就好番, 咩藥都冇比, 我有問係喺俾尿灼到, 佢又話唔係, 但係已經幾個月都未退, 仲係紅色一個圓形 ...

我諗你斐斐同畢仔case一樣
紅足幾個月都好辛苦
佢一定好痛架喇
我覺得睇下betty好d
起碼同佢消左嚴先
聽聞腳枕唔理好易會有腳瘡
搞搞佢好d囉
畢仔一年前都係咁
睇完Dr Gerry之後就冇紅
只係腳仔一直未有出返毛毛
聽講都唔會生返毛毛架喇
所以要成日留意住
FATO_W 2010-1-2 10:39:38 PM
畢仔要快D好返牙
換個廁所睇下會唔會好D啦
ronniecheung 2010-1-3 10:38:21 PM
原帖由 firen_freeze 於 2010-1-2 09:41 PM 發表
RE 7#

你自己有冇用凡士林搽下AR?

不過隻隻兔兔都唔同掛...

MAX用左半年先好返,但係甩左毛果個位都係比其他位少D毛....
但係我MAX係生毛好慢果D兔來的...又少甩毛,而家換緊毛都唔會成屋毛周街飛.

我當時有問過醫生, 佢話唔使搽凡士林... 不過都係再睇一次 betty, 上次個醫生我都唔太信得過, 只係果陣 betty 放假我冇得揀...
hamster1013 2010-1-4 12:38:14 AM
畢仔依家點呀?
畢仔有無乖乖食藥呀?
你要快d好返呀!!!
BarbaraFok 2010-1-4 11:53:05 AM
原帖由 hamster1013 於 2010-1-4 12:38 AM 發表
畢仔依家點呀?
畢仔有無乖乖食藥呀?
你要快d好返呀!!!

佢腳仔好返小小, 冇咁紅喇
第一次食藥好乖, 好叻
我一放支針筒埋去佢就自己食
不過之後就開始要摔角喇:036:
seefun 2010-1-5 12:52:47 AM
可以的話都係唔好俾兔兔長期企係膠面喇,膠面同毛皮會摩擦,
好似人著的膠拖鞋都會啜腳喇.
另外兔兔體重輕就算係軟膠面對佢走地來說都好硬.
所以我覺得果d"ABC"墊其實都係會同兔腳摩擦起瘡的.
都係俾d天然物料e.g.布.草,兔兔企好d.
祝畢仔早日康複.
emily_520825 2010-1-5 05:24:38 PM
我仲以為用膠廁所會好0的唔會生锈....

快速發帖