香水

wayway 發表於 2010-01-11 15:28|只看該作者|倒序瀏覽|打印
我fd話兔兔對香水會唔會敏感?
小糖^^ 2010-1-11 03:54:31 PM
wayway 2010-1-11 04:08:23 PM

回復 2# 的帖子

如果主人平時有噴開香水,咁會唔會影響兔兔
Cody)) 2010-1-11 04:32:14 PM
睇過有關養兔既書講過, 兔兔唔鍾意嗅香水味, 我地覺得香, 但係兔地會覺得嗅. 所以搽D有香味既CREAM同有香味既野佢都唔鍾意架.
wesky 2010-1-11 04:41:41 PM
兔兔可能唔鍾意
除此之外, 一般影響不大
返到屋企換件衫, 無咁大香水味先再抱兔會比較好
firen_freeze)) 2010-1-11 04:48:14 PM
我都有睇過書話兔兔唔鐘意香水味架...

btw

兩隻兔兔好得意ar:023:
Vinkivan 2010-1-11 06:17:03 PM
原帖由 Cody 於 2010-1-11 16:32 發表
睇過有關養兔既書講過, 兔兔唔鍾意嗅香水味, 我地覺得香, 但係兔地會覺得嗅. 所以搽D有香味既CREAM同有香味既野佢都唔鍾意架.

我試過有次揸完CREAM冇幾耐同波子玩, 點知佢第一時間聞一聞我隻手就即刻彈開咗, 所以, 我都覺得兔兔係唔鍾意呢啲香味嘅~!!
lingyan 2010-1-11 07:49:20 PM
其實唔好俾兔兔聞太多強烈既氣味而令到佢嗅覺受損。
redbean 2010-1-11 09:08:44 PM

回復 8# 的帖子

原來咁嚴重架?

講開香水, 我先醒起,
有日我噴左香水 (平時好少用), Kulu 個晚係到跳舞 (平日好少)
咁佢會唔會係鍾意?
陳皮妹 2010-1-12 01:21:39 AM
原帖由 redbean 於 2010-1-11 09:08 PM 發表
原來咁嚴重架?

講開香水, 我先醒起,
有日我噴左香水 (平時好少用), Kulu 個晚係到跳舞 (平日好少)
咁佢會唔會係鍾意?

哈,咁kulu可能鐘意都未定喎~
不過香水始終唔係天然既香味,所以都係唔好俾佢聞咁多好d~
bonedog 2010-1-12 11:46:28 AM
我都係極小噴香水, 有日噴完出門口前依舊開門申入入去摸普樂
點知普樂一聞到就即縮開, 我開頭仲以為佢唔認得我因為我d味俾開水cover左

快速發帖