lingyan 2010-1-15 10:02:26 PM
呢D都好難確實答你WOR....
只可以純粹估計。

Q1. 應該都係自家繁殖,因為坐飛機返黎點止幾百蚊一隻,
        佢地都唔會做蝕本生意啦。

Q2. 我記得佢地開業個陣,用平價黎吸引客人,跟住之後又搞到兔兔SARS,
        好多人都唔敢係魚街買兔,佢地都被逼平賣。
        而家貴左,可能係其他SHOP加左價,相比之前佢地仍然係最平既一間。
        係另外O個幾間買,個陣我買MIFFY,有9折都成500幾蚊。
RUBBIT 該用戶已被刪除
RUBBIT 2010-1-15 10:28:24 PM

回復 2# 的帖子

small_tra 2010-1-15 11:18:26 PM
之前果排見過$1XX TIM 呀...不過好似好多都係有病病..所以咁平掛....
價錢唔係一個問題...最緊要唔好病病就好了....
§月紫§ 2010-1-15 11:32:58 PM
我3隻都係係 I X RABBIT  到買 養左年幾都冇事~ 如果你真係買...檢查清楚兔兔有冇問題先吧!
其他個3間 我覺得唔係好好 佢地可以比人任摩 但我知 I X RABBIT  你要抱就一定要噴消毒藥水先! (只個人意思~

價錢點解咁大+幅就真係唔知了~

amen0616 2010-1-15 11:43:01 PM
其實嘛~唔記得邊間野
有幾隻兔仲未戒奶
果幾隻就係咁追住d兔黎想飲奶...
但佢地唔知無奶飲..
我覺得未戒奶就放出黎賣好似唔知點
TinaTin 2010-1-16 02:47:36 AM
我買過…只可以講句要小心…佢有好多太瘦有皮膚病…腳有事
我三星期內去左七~八次…見過六隻左右有問題未計我買左的
因為我有四隻…一隻無事!一隻腳板甩毛!兩隻捱唔住…太虛弱
我仲見過一隻無左半邊腳板照賣
反而某蘿蔔的兔雖然買左近五百元,但係好健康而且無混種得太過份
仲好清楚講返佢地的售後
RUBBIT 2010-1-16 10:01:24 AM
dansm 2010-1-16 10:45:11 AM
其實點解唔去領養呢?:062:
RUBBIT 2010-1-16 11:08:05 AM

回復 9# 的帖子

lingyan 2010-1-16 01:28:42 PM
其實你可以判斷一下,
如果兔兔真係由荷蘭入口,成本有幾多 ??
點解佢地要運一d唔係純種既兔黎香港 ??
安全地步香港既兔兔又剩返幾多隻 ??
pet shop 會唔會冒呢種險呢 ??

千零蚊個d侏儒兔我就信佢真係外國運黎,
但幾百蚊一隻個d就唔信啦。
coumpnet 2010-1-16 07:57:32 PM
wesky 2010-1-16 08:42:40 PM
普通兔都唔駛由外國入啦
大陸有大把兔繁殖場
唔知香港有冇
草莓kiko 2010-2-28 05:58:15 PM
我的兔兔都係I X Rabbit買ga...
第一隻大眼仔好貴....成$680....但養左1個星期就離開左我=[
獸醫話佢好可能係pet shop果陣已經感染了寄生蟲....
由於大眼仔係1星期內離開了...所以間野比我換過第2隻....
上次買大眼仔果陣d兔兔仲係好細隻...
今次再去睇已經大隻左好多...
我特登揀隻叫做肥d腳young young的,,
但其實佢果度隻隻都係d毛長...實際係冇乜肉的=.=
今次呢隻大力平好多,,$380.....
我帶大力去body check果陣,,獸醫話佢都係偏瘦=0=
不過整體都係健康的~話要觀察1個星期睇下有冇肥返...
e+都差唔多1個星期喇....我摸落大力都未算好肥...
但總算食得排得訓得....
係個鼻仔紅左撻好似損左咁....
印象中買返黎果陣佢個鼻都係紅紅地....
但e+感覺上好似紅左.....
我好擔心....唔知佢有冇事呀......><

wesky 2010-2-28 06:11:24 PM
去BODY CHECK 下吧

快速發帖