一開波問咗斐斐個名同埋平時我點自稱自己,
然後就即刻話斐斐想我地陪佢多d, 鍾意屋企多d人聲熱鬧d,
(呢樣係真的, 我同兔爸都要返工, 放工做埋屋企野真係唔多陪佢!)
又話斐斐係一隻較靜的兔仔, 鍾意 observe 人地做咩, 較少好八卦咁即刻撲過黎.
(佢話有時同其他小動物傳心, d小動物會好多野講, 斐斐就較靜... 不過斐斐平時真係唔多熱情ge!)
佢仲話斐斐細個時俾一個人嚇親, 令佢會對人唔完全信任!
(呢樣證實唔到了)
我問斐斐想唔想要多隻兔兔陪佢, 佢話斐斐唔明咩叫做「同伴」喎!
(斐斐又真係成年冇同其他兔相處過...)

其實我只係想知斐斐喺屋企開唔開心, 鍾唔鍾意我地啫, 對住張相就可以隔空同動物溝通, 始終都有點保留, 不過我當係睇星座書睇相咁, 岩聽咪做lor, 以後再陪佢多d, 同埋當捐錢, 不過傳心術呢d就多數冇下次了...

傳心用的相

傳心用的相

sheena 2010-1-24 12:34:03 AM
斐斐好可愛!!好似個毛毛波!!!

聽落個傳心師又真係幾流喎...
佢話斐斐唔明咩係同伴, 咁佢又唔解釋俾斐斐聽!??
光之天使)) 2010-1-24 12:46:53 AM
HAHA~
我一路都唔信呢樣野~~
不過聽下又幾攪笑咁~haha
lingyan 2010-1-24 12:54:06 AM
哈,80蚊可以玩10分鐘,都算ok既,
最衰今日兔爸唔我 閒陪我去,如果唔係我都去~
問下點解miffy對菇仔點解咁大反應 =.=
elvisli 2010-1-24 12:54:24 AM
..唔係潑冷水...但係真係幾流

1.試問邊隻寵物唔鐘意主人陪自己多D...

2.兔兔就是不太熱情的動物..只要有著數先會嗲下人

3.兔兔天生就是獨立個性.同伴當然唔知係乜...
elvisli 2010-1-24 12:56:09 AM
原帖由 lingyan 於 2010-1-24 12:54 AM 發表
哈,80蚊可以玩10分鐘,都算ok既,
最衰今日兔爸唔我 閒陪我去,如果唔係我都去~
問下點解miffy對菇仔點解咁大反應 =.=

等我扮下傳心師

MIFFY仔唔鐘意將兔媽既愛分出去..想你錫哂佢一個..
Futagoza_Kaniza 2010-1-24 02:36:27 AM
有冇人唸過讀傳心術?
bonedog 2010-1-24 04:21:52 AM
原帖由 Futagoza_Kaniza 於 2010-1-24 02:36 AM 發表
有冇人唸過讀傳心術?

我有讀過

不過我覺得呢到大部份既人對傳心都有一種誤解同反感...
陳皮妹 2010-1-24 02:36:57 PM
其實呢d真係好似睇相一樣咁,$80咪當捐錢囉,
其實我就覺得唔駛搵第二個人傳心,因為應該冇人瞭解得過自己既兔兔,
對得耐咗,真係會知道佢點諗~

baby_fire 2010-1-24 06:26:24 PM
原帖由 bonedog 於 2010-1-24 04:21 AM 發表
我有讀過

點樣誤解同反感丫?
ACTUALLY係讀邊方面既野? 心理學咁樣既?
FATO_W 2010-1-24 09:09:32 PM
其實我對傳心唔係反感
聽下又無妨
不過腳踏實地同兔兔相處就最實際 : )
Futagoza_Kaniza 2010-1-24 10:04:05 PM
原帖由 bonedog 於 2010-1-24 04:21 AM 發表

我有讀過

你係邊間學? 我都唸住遲d報.
TINA 2010-1-24 11:20:55 PM
等我都分享一下先,,,
第一,,,佢D答案好官腔,,,,無話對和錯,,,答你一各般常識甘,,,
例如,,,我問阿咪點解近日多左跳來跳去,,,佢說佢想同阿砵爭地盆,,,,
****我同兔爸都覺得是因為我們買了一張大地墊,,,同時,,,阿砵一直一直都無同佢地玩過,,,

第二,,,我問佢阿雞有無覺得邊到唔舒服,,,,
佢說阿雞無咩唔舒服,,,
*****其實阿雞有經常的打噴嚏,,,,打到有時好似停唔到
然後我主動告知她打噴嚏的事,,,她說就,,,阿雞無同我講啊,,,佢可能覺得無野啦,,,

第三,,,我問她,,,三隻兔兔有咩想同我講,,,,佢睇一睇張相說,,,佢地無野想同你講啊,,,

其實仍有其他問題我想知D具體答案,,,但她一D都說不出,,,,
還有當時的環境又多人,,,又嘈,,,,好似好難集中到,,,

不過,,,我都聽過有D朋友去找過另一些傳心師,,,
真的說得出很多動物和主人之間的事
bonedog 2010-1-24 11:52:02 PM
原帖由 baby_fire 於 2010-1-24 06:26 PM 發表

點樣誤解同反感丫?
ACTUALLY係讀邊方面既野? 心理學咁樣既?

只係個人感覺, 見你到一講到呢個問題就覺得厄人咁吹哂水...
其實呢D都好睇個傳心師夾唔夾既, 同睇醫生一樣

我係讀過傳心, 亦都係成功做到, 唔係你地所講既心理學黎
係一種心靈感應, 不過都係個句啦 有人唔信都無辨法

快速發帖