皮蛋一知道有糧食就會發狂, 我發現佢除左會發狂的衝/跳上來還不止, 仲會發出呠呠聲響的追住我對手(有糧), 好鬼心急. 係咪因為佢見到D糧太緊張? 我唔知有冇人的兔仔和皮蛋一樣咁發聲?
光之天使)) 2010-1-27 02:06:21 PM
呠呠聲.........?唔聽過wor~
下次拍片黎睇下丫~~
PhoenixY)) 2010-1-27 02:45:26 PM

回復 2# 的帖子

:026: 我諗應該拍唔到, 因為佢一聽到個膠袋聲或見到係糧就真係瘋狂咁衝埋黎係咁搶, 我要控制住佢, 應該冇手拍片.
小糖^^ 2010-1-27 02:47:47 PM
wesky 2010-1-27 04:07:08 PM
未聽過呠呠聲
喵喵 2010-1-27 04:13:06 PM
呠呠聲???
會唔會係 嗚嗚聲呀~~~????
嗚嗚聲可能係餓得制 or 好緊張就快有野食而出聲~
陳皮妹 2010-1-27 07:13:59 PM
你既意思係咪既係好大既抖氣聲呀,
如果係我都有聽過既,其他就未試過喇~:040:
baby_fire 2010-1-27 08:15:47 PM
點解BUBU從來未緊張過= =a
katy)) 2010-1-27 09:27:14 PM
有"飯飯"食呀B會開心到"fing"尾.....

...呀b細個果陣我抱佢,佢好唔鐘意,係咁抓+咇咇聲(好似我地有時鼻塞大力吸氣果d聲咁...) <-- 唔知呠呠聲似唔似呢隻聲呢?

但係我上yxutube睇有d兔仔係其他情況都會"咇咇"聲 (例如吃果果/玩ge時候)
我諗係佢地係緊張/"肉緊"
redbean 2010-1-27 09:39:42 PM

回復 1# 的帖子

PhoenixY, 我諗我知道你講咩
Kulu 同皮蛋 一樣架
唔洗擔心
佢係太心急 jar
因為兔兔無聲帶
所以佢地只可以發出d 呠呠聲
係叫你快d俾佢

Kulu 唔知點解突然一日學識左咁出聲
之後 心急 或日 凶我, 都會發出d咁既聲
我成日話佢好痳甩, 好攪笑:073:
PhoenixY)) 2010-1-27 10:19:00 PM
原帖由 喵喵 於 2010-1-27 04:13 PM 發表
呠呠聲???
會唔會係 嗚嗚聲呀~~~????
嗚嗚聲可能係餓得制 or 好緊張就快有野食而出聲~

肯定唔係嗚嗚聲. 個種聲音好得意架, 好短咁兩下聲音. 但又唔係成日都有咁既聲音.
PhoenixY)) 2010-1-27 10:22:59 PM
原帖由 redbean 於 2010-1-27 09:39 PM 發表
PhoenixY, 我諗我知道你講咩
Kulu 同皮蛋 一樣架
唔洗擔心
佢係太心急 jar
因為兔兔無聲帶
所以佢地只可以發出d 呠呠聲
係叫你快d俾佢

Kulu 唔知點解突然一日學識左咁出聲
之後 心急 或日 凶我, 都會發出d ...

咁我都放心, 因為佢又唔係成日或次次餵食都有聲. 我估係佢太緊張, 呼吸急速左導致佢既氣管不尋常收縮所以有聲. 我想錄低佢D呠呠聲:014: 可以得閒聽下:073:

快速發帖