吾知大家知吾知道"台北市愛兔協會"
http://www.loverabbit.org
我剛剛先發現尼個機構 原來是09年在台灣成立的
我諗係類似我們香港的兔協吧
在facebook都有個group ar~

另外原來2月2號係台灣既"愛兔節"!!!
還搞了個「台灣兔林匹克運動大會」!!!
真搞笑哩~~#^51^#
p.s.噢...就快到了!!

原來有好多比賽環節啊!!!@0@
http://www.loverabbit.org/candy/news_detail.asp?NewsId=407
你地既兔兔強項係咩呀??

wesky 2010-1-27 04:03:39 PM
幾得意啊,多謝分享
個網站好可愛
灰灰 2010-1-27 04:46:08 PM
如果香港都搞返個兔兔運動會...應該都幾好玩~
bonedog 2010-1-27 04:54:22 PM
我先前係facebook都見到, 好想參加..不過係台灣#^64^#
呢d 活動幾得意 haa 仲有兔兔身份證添
珊迪小姐 2010-1-27 05:20:45 PM
個運動會搞得幾有意思呀~~
藉著玩遊戲去教大家一d正確的養兔知識!!
例如:遊戲"兔兔吃草大賽"
規則:由參賽兔兔進行新鮮小麥草愛吃大賽,參賽兔兔依序吃完三根10cm新鮮小麥草,以第三根完全吃進嘴裏時計算成績(以秒計算),並登入於成績卡上。比賽時間超過60秒,成績登錄未過關。(常識宣導:寵物兔的主食是牧草與飼料,別再只餵食紅蘿蔔囉。)
淨係幻想下自己個仔參加比賽都覺得好笑=D
lingyan 2010-1-27 05:59:07 PM
香港都應該有一個愛兔節 !!!!!!!!!!!!!!!!
bonedog 2010-1-27 06:02:09 PM
我都覺得鬥快食小麥草呢個好待意

仲有句我都覺得好得意, 頂波比賽, 佢叫人唔可以用訓左覺既兔兔比#^64^#
Vinkivan 2010-1-27 07:14:29 PM
香港可唔可以都整個"兔林匹克運動會"呀~ 好正囉~!!!
FATO_W 2010-1-27 07:59:04 PM
好正牙!
如果香港都有愛兔節就好
到時實會好熱鬧!#^64^#
katy)) 2010-1-27 08:11:17 PM
haaa!! 張身體證好正~ 好得意呀!!! :073:
食小麥草環節應該最受歡迎~~~~~~
我有聽過呢個機構... (因為經常去ptt兔板... =v=")
williamchw 2010-3-1 01:03:05 AM
希望多d人去關注d兔兔啦~~:020: :020: :020:
曰日賞 2010-4-28 12:14:09 AM
希望每個人都愛惜小動物:048:

快速發帖