kaytree糧

wayway 發表於 2010-01-31 23:25|只看該作者|倒序瀏覽|打印
kaytree糧健唔健康架?
小糖^^ 2010-1-31 11:57:19 PM
wesky 2010-2-1 12:09:58 AM
食oxbow / apd 啦 ~ kaytee 未試過, 要心較下營養成份先知有咩分別
baby_fire 2010-2-1 11:48:54 AM
BUBU都係食緊KAYTEE幼兔糧,乜佢唔係大牌黎架咩?
佢仲食緊KAYTEE既T草,如果掉左佢咪好浪費囉?
小糖^^ 2010-2-1 12:12:04 PM
baby_fire 2010-2-3 02:56:22 PM

回復 5# 的帖子

因為問過醫生,BUBU仲細,唔好比菜佢食住,唔係會肚痾
而且醫生話佢瘦,所以要比糧補充營養,
但成包糧掉左佢好似好浪費喔...?
咁點樣處理包糧好?
Vinkivan 2010-2-3 03:07:12 PM
我三隻兔都係食KAYTEE糧草大咖~ 係成一歲倒先搵倒OXBOW糧草買俾佢哋食先有得轉, KAYTEE相比OXBOW同APD當然冇咁好啦~ 但我三隻食咗咁耐又冇話好差, 咁你都係得一包, 咁你可以俾BUBU食埋先, 差唔多食淨大餐八餐嘅份量就去買OXBOW, 咁初初轉量你就用淨返嗰少少KAYTEE兩溝俾佢食嚟轉糧, 咁你就唔駛浪費咗包糧囉~

又或者你可以直接買OXBOW轉啦~ 淨低KAYTEE糧, 你可以嘗試放上網賣咗佢~~

baby_fire 2010-2-3 03:56:07 PM

回復 7# 的帖子

我諗我放上黎都無人要嘛=v=a
rubee 2010-2-3 04:11:35 PM
我的毛毛細果個時都係食kaytee糧,扒文後就轉左oxbow喇,唔知係唔係心理作用,真係覺得oxbow好d,健康d#^11^# ,唔想waste既話就mix oxbow加kaytee 食埋佢la,如果你要轉糧你都要慢慢mix 份量咖啦#^28^#
baby_fire 2010-2-3 05:03:15 PM
姐係KAYTEE 50%, OXBOW 50% ?
zibet_friends 2010-2-3 05:16:33 PM
我都係用緊kaytee糧...
我唔知點分好唔好.,可能你地覺得貴就好掛
健健康康就得啦,又冇話邊隻對佢地好d,
其實醫生有冇講到呢?
小糖^^ 2010-2-3 05:41:32 PM
baby_fire 2010-2-4 12:52:04 AM

回復 11# 的帖子

DR YEN話KAYTEE都巳經算大牌子,
當然無OXBOW同APD咁大,
但佢話唔好比咁多囉(第一次見面時說*)

快速發帖