因為本人一直無洗,
只係去美容既時候先會俾人洗!:057:
想知其它兔友有無洗耳仔習慣:001:
tracy)) 2010-2-5 08:46:20 AM
兔兔會自己洗潔耳仔架, 應該唔駛幫佢洗架啦.....
elvisli 2010-2-5 11:32:40 AM
兔仔既耳真掂都唔好掂

去美容院洗?我好想知佢係點洗

耳仔濕左水會內耳炎..會死
小糖^^ 2010-2-5 12:04:20 PM
光之天使)) 2010-2-5 01:20:43 PM
如果你話要洗耳仔~
係要醫生開既藥水先可以洗lor~

不過一般都唔需要~
但係如果兔兔長期抓耳仔~抓得好密~
可能係太多耳垢所以痕癢,又或者係有咩病~

或者去睇一睇醫生~醫生可能會開藥水比兔兔洗耳仔~

不過千祈唔好自己就咁用水洗呀!!
而且....美容之類既...我建議真係修下甲剪下毛好喇~~耳仔真係唔好自己亂攪
燒雞。﹏。)) 2010-2-5 03:10:04 PM
原帖由 小糖^^ 於 2010-2-5 12:04 PM 發表
兔兔耳仔唔可以入到水﹗會病gar﹗會發炎gar﹗唔知d「美容院」點解要洗佢地d耳朵……

兔兔會自己清gar la﹗好似「美女梳頭」咁gar﹗

如果係垂耳兔,你要更加小心……如果你聞到佢地耳朵有臭味,要小心la……因為 ...

點先算有臭味??
咁兔兔耳朵係唔係唔需要人幫佢清潔架?如果要嘅話係應該點樣清潔呢????
小糖^^ 2010-2-5 04:46:43 PM
Jessie)) 2010-2-5 10:10:18 PM
死喇, 臭味?我去嗅下先, 不過我兔兔周不時都抓耳仔嫁  :042:
11.21 2010-2-5 11:28:27 PM

回復 8# 的帖子

我問過e生
佢唔係好密都冇咩問題架~
e生話姐係同人一樣姐
你"很"都會"out"下啦
DODO 2010-2-6 03:46:23 AM
唔該晒你地:002:
我都係見隻仔耐唔耐就會整隻耳仔
所以問下:001:
我都好耐無帶佢出去俾人美容啦:053:
而家都係自已攪掂:051:
D美容既目錄寫就有,實際有無洗就唔知啦:057:
baby_fire 2010-2-7 11:42:08 PM
其實我唔建議大家比隻寵物美容院,佢入左去損左邊到整親邊到你又唔知,
佢出到黎可能內傷又睇唔到表面有咩問題,咁寵物們就好慘嚕...
所以自己做佢既美容師就最好喇:057:
elvisli 2010-2-7 11:48:50 PM
原帖由 DODO 於 2010-2-6 03:46 AM 發表
唔該晒你地:002:
我都係見隻仔耐唔耐就會整隻耳仔
所以問下:001:
我都好耐無帶佢出去俾人美容啦:053:
而家都係自已攪掂:051:
D美容既目錄寫就有,實際有無洗就唔知啦:057:

人地點樣"服務"你隻兔仔做左d咩項目..你好應該了解清楚

唔係一句實際有無洗就唔知.兔兔冇事就算

快速發帖