wesky 2010-2-5 11:41:03 PM
被兔咬, 好多人都試過, 即使我地唔會明白, 總會有佢既原因
如果因為咁而想打佢, 咁你要檢討一下了
diobonnie 2010-2-5 11:44:47 PM
哈哈...

2母子/2母女...冇得計啦...:055:

如果...仲係好唔開心既...

咬返佢一啖啦...:060:

不過細細力就好啦...:026:
小糖^^ 2010-2-5 11:46:20 PM
小糖^^ 2010-2-5 11:48:24 PM
diobonnie 2010-2-5 11:55:53 PM
呢d就係小朋友扮野既skill 啦..:008:

小朋友就最鍾意起呀媽d 朋友面前扮good girl...:049:

等人話"aiya..你個女真係得意架姐..佢好good girl 喎...":039:

不過如果得呀媽對住個女既時候..:060:

女女就會變身做monster... :052:

算啦...因為我個bambi 都係咁...:051:
diobonnie 2010-2-5 11:57:19 PM
by the way...豆釘條兔繩好靚呀..
tracy)) 2010-2-6 12:10:42 AM
唔好嬲啦,佢緊有佢既原因既,只不過係我地唔知姐,我間唔中都俾棉花糖咬架......俾佢咬果下就真係好痛既,但佢都唔係有心架,可能係我地本身做咗d咩佢唔鐘意既野架姐。
嬲佢都無用,佢根本就唔知佢咬你你會心痛,最多下次佢出嚟玩果時你係咁反佢補返數lor...
有時又可能佢覺得咬你係同你玩既一種姐.....我見我家兔兔玩佢隻公仔果時成日都咬佢架...所以唔好嬲啦,佢一定唔係唔鐘意你先咬你既~~~~
ssc314 2010-2-6 12:11:05 AM
唉...唔止你,
我個隻都成日咬我, 仲成日申手攻擊我
但次次我都變左做同佢玩
咪咁心淡......
可能佢岩岩想同你玩呢
FATO_W 2010-2-6 12:11:32 AM
依D情況唔出奇
始終佢都係動物唔係人
當佢覺得唔鐘意 嬲既時候惟一表達既方法就係走開,DUM地同埋咬人
咬係最直接既 而且佢分分鐘唔知係咬緊你OR咬你係唔岩既
所以教先係重點 咬一下就算啦 咁耐以黎只咬你一下算唔錯
小糖^^ 2010-2-6 12:21:54 AM
tracy)) 2010-2-6 12:27:42 AM
咁兔兔不嬲都係專蝦主人架啦,可能佢真係諗住同你玩架姐....唔好咁灰啦...
Jessie)) 2010-2-6 12:41:04 AM
其實我兔兔唔止咬我, 佢會咬兔舅同兔婆,
總之佢有咩唔滿意/人地唔理佢 佢就會唔中意就咬人,
都唔關你係trainer 唔trainer既  可能佢覺得你有時會大聲話佢定點?
一定係有d唔中意先會出口, 唔洗咁激動住, 你係需要冷靜...
深呼吸...
williamchw 2010-2-6 12:44:55 AM
我隻兔兔都成日無端端走嚟咬我一啖之後就速逃,淨係對我先係咁,佢唔會咬兔爸架,我當佢錫我,想同我玩就算.佢之前試過咬我隻手一啖,有兩個傷口,上門牙位甩皮,下門牙位有條深坑,個疤痕兩個月都未:050: 散,之後經過多次經驗及教導,先教到佢咬人細細力咋.:050: :050:
smallsuishan 2010-2-6 01:39:35 AM
首先 狗 貓 同兔係唔同
唔好將對狗 貓既期望放係兔兔身上

兔兔咬人 養兔既人都一定會試過
佢咬你唔等於佢唔鍾意你
可能個刻你做既野令佢唔喜歡

快速發帖