近來小B一出黎玩既時候就發左癲咁咬牆身....佢又會食到小小0的灰....好煩
佢之前都唔會架....話佢又唔聽...
點解佢地咁鍾意咬牆 #^73^#
zibet_friends 2010-2-8 03:47:17 PM
佢地咩都會咬:056:
豆釘都係,咬咬下就唔咬,
佢都有食左d牆粉==
emily_520825 2010-2-8 03:51:55 PM
咬咬下就唔咬.........佢咬左幾奈先唔再咬呀....#^71^#
wesky 2010-2-8 06:32:20 PM
用個圍欄或紙皮, 乜都好, 擋擋佢
話係無乜用= =
kittyz 2010-2-8 09:39:38 PM
我家蘿蔔中意咬牆紙同木..都吾知點搞:046:
耶律 2010-2-8 10:05:58 PM
我家布布直頭一出籠就衝去指定地方咬一輪先夠皮...:056:
tracy)) 2010-2-8 11:20:50 PM
小b係咪食唔夠草,d牙仔長得滯,想揾野磨牙呀?
Aka 2010-2-9 12:02:39 AM
我幼稚園時期既兔兔就係食左牆身d乳膠柒死.../.\
要小心
baby_fire 2010-2-9 01:19:04 AM
我果隻仲死,咬ABC膠墊,拎走又唔知佢踩咩,唔拎佢又勁咬,
仲要有時食:059:
我好擔心._.
勞仔 2010-2-9 10:10:11 AM
牆身內藏電線嗎??
話佢係百分百無用,佢當你唱歌:057:
或者,係佢咬個福牆加一層佢唔鍾意嘅氣味試試丫。
emily_520825 2010-2-9 10:50:18 AM
原帖由 勞仔 於 2010-2-9 10:10 AM 發表
牆身內藏電線嗎??
話佢係百分百無用,佢當你唱歌:057:
或者,係佢咬個福牆加一層佢唔鍾意嘅氣味試試丫。

佢都係有幾個指定既位咬........我放紙皮佢就咬紙皮......
有咩氣味佢地係唔鍾意架?#^32^#
﹏s!u凝. 2010-2-10 10:00:48 PM
-_-我屋企果隻都咬
仲咬埋木書架...-,-
每次放親出黎都會跑去咬個書架- -
咬完書架就去咬牆角-口-以前都吾會咁嫁..
/_\真難搞
emily_520825 2010-2-11 11:54:59 AM
而家佢一出黎我就跟住佢.......佢啤行我.....因為知佢一咬我又話佢......
katy)) 2010-2-11 12:26:06 PM
原帖由 emily_520825 於 2010-2-9 10:50 AM 發表

佢都係有幾個指定既位咬........我放紙皮佢就咬紙皮......
有咩氣味佢地係唔鍾意架?#^32^#

蒜頭???! 上次兔爸玩野比沾了蒜蓉ge筷子比佢聞, 佢開頭以為有野食好開心, 一哄過黎聞2聞面有難色咁立即彈走左:073:

其實...佢出黎果陣搵d野檔住"指定位" / 唔比佢去會唔會好d呢...

原帖由 emily_520825 於 2010-2-11 11:54 AM 發表
而家佢一出黎我就跟住佢.......佢啤行我.....因為知佢一咬我又話佢......

其實佢知道ga... 有次兔爸同屋企人睇電視, 都賣廣告果陣諗住睇下呀B做邊咩啦, 點知唔見左wo. 原來隻衰b坐左係欄外等佢地搵佢.......... (呀b: 哈哈~ 唔知兔爸幾時搵到我呢:040: )
同埋佢會望我地有冇監視佢, 冇呢, 佢又走去衝防線ga la..............:074:

珊迪小姐 2010-2-11 12:52:28 PM
兔兔天生好奇心重 鍾意咬野
最好既方法除左收埋哂d對佢地有危險既野(e.g.電線)之外
可以買個圍欄圍住佢地 劃分一個"安全區"比佢地活動
否則 睇上面d post甘 又咬紙片 又咬abc膠墊 又咬牆 又咬木 <<聽到都覺得驚
食食埋埋 小則肚吾舒服 大則就一命烏呼 laaaaa~
吾好見佢今日食完吾死得就算數先得架....

與其又要諗用咩味佢地吾行近 又或者金精火眼監視兔兔
倒不如買個圍欄啦 干手淨腳
Q兔X 百多蚊有一個圍欄之嘛

快速發帖