今日中午放呀bee出黎跑果陣..
發現佢左後腿有d事...
跑跑下突然隻腳吾掂地,好似因為痛而吊起隻腳吾跑咁..
點算啊t33t我驚到當場喊左出黎/3\
我觀察左好耐...每次佢系我面前跑果陣都扮冇事..
但系跑跑下隻腳就會開始吊起吾跑..
吾知關吾關事啦..呀bee呢排成日一放出黎就好鍾意走到客廳角落果個座地木書架到系咁咬..
咬到個書架面目全非..成地都系木刺...:050:
兔婆話吾知會吾會因為佢隻腳仔可能吉到d木刺而痛..
所以諗住觀察多一日就帶佢去睇醫生啦...:063:

有冇兔友可以比d意見我或者講比我知發生咩事..
我依家好擔心..:011: 吾知發生咩事..個心七上八下咁...
﹏s!u凝. 2010-2-10 10:02:16 PM
點算啊點算啊/口\?!
有冇人幫下我啊../3\
naBboy 2010-2-10 10:34:38 PM
Calm down.....  Did it eat?  play?  see doctor tomorrow la.
光之天使)) 2010-2-10 10:42:07 PM
可以既話檢查下佢腳仔有無傷口~
or會唔會你一掂佢腳仔就好驚好大反應咁縮開~

一般如果兔兔突然吊起一隻腳/手唔行...
可能真係整親/受傷~因為痛所以先吊起

我建議你唔好等一日喇~
聽日即刻同佢睇vet la
如果真係受左傷,等多一日可能醫唔返or醫藥費仲貴~
如果無事咪當body check囉

有咩消息update比我地知丫
elvisli 2010-2-10 10:49:36 PM
你住邊區~

兔兔會忍痛扮冇事...最好就book醫生啦
wm20472 2010-2-11 12:07:05 AM
盡快book兔醫生看呀~
wesky 2010-2-11 12:46:49 AM
兔兔就算痛都唔會出聲, 唔會同你講佢好痛
當你聽到佢尖叫時, 可能已經非常嚴重了
儘快睇醫生吧, 唔好再等
Vinkivan 2010-2-11 02:21:18 AM
見倒你個POST, 真係唔知可以講咩好, 唯有講句... "快啲睇醫生啦~ 唔好等喇~!!!"
千千 2010-2-11 03:53:45 AM
兔兔 既 忍痛能力  超高
樓主" 你 都係 快d 同 兔兔 去 睇 醫生 la
仲有 就 新年 la
d booking 都 好 full:024:
要 快手 d 去

或者你 試下 walk in ><
lingyan 2010-2-11 04:18:08 AM
原帖由 千千 於 11-2-2010 03:53 AM 發表
兔兔 既 忍痛能力  超高
樓主" 你 都係 快d 同 兔兔 去 睇 醫生 la
仲有 就 新年 la
d booking 都 好 full:024:
要 快手 d 去

或者你 試下 walk in >

咁你就錯了...
兔兔既忍痛能力唔係超高,
而係佢無辦法去發洩,想叫都叫唔到,想話你知又唔得,
其實兔兔忍痛力只係一般 ....
smallsuishan 2010-2-11 07:38:50 AM
快d帶兔兔睇醫生
如果唔係後悔莫及
otola 2010-2-11 09:11:49 AM
快d 睇醫生
遲又要睇, 早又要睇
你買隻新 game , 都想即時買 la,
吾好令兔兔痛多幾日 , 受多幾日苦:029:
wm20472 2010-2-11 10:10:36 AM
愈早看愈有機會醫好
愈遲看就愈難醫~

俗語有云: 病向淺中醫
小糖^^ 2010-2-11 10:21:23 AM
﹏s!u凝. 2010-2-11 09:50:40 PM
我巖巖check左佢隻腳仔
腳跟個位撥開d毛毛有少少紅..之前睇vet都話過繫腳枕;
兩隻腳都有*
兩隻腳都check過冇傷口;
雖然佢頭先跑左個幾鐘我一路都見吾到佢再有吊腳*
但系我仲系驚會有事
最衰天日我都有緊要事帶吾到佢去睇vet..個心好急啊..
死啦會吾會繫腳枕開始惡化..
我住紅磡區..我星期六已經抽左段時間出黎諗住帶佢去睇vet;
我好耐之前已經睇過兔協個case,吾希望佢會變到咁樣*
所以我星期六會盡快盡快帶佢去睇嫁啦!

快速發帖