系甘既`我系大陸now
我細妹前日買左只白兔仔 翻黎..
但距厭只兔仔 臭 所以幫距洗左兩次涼 不過無掂到只耳仔
我自己都養緊既系hk..我講左話唔好洗..不過距都堅持
e ga兔兔系度悲鳴...但中有呼吸 攤左系度
呢度大約6-7度 到

又無獸醫

點算!!!
★`啤啤°× 2010-2-19 06:59:58 PM
sorry呀呢d我唔識,不過見到你icon好似我隻呠呠:055:
oscarlik 2010-2-19 07:12:53 PM
死硬......
無得救
已有 1 人評分P 點 收起 理由
elvisli -5 文不對題

總評分: P 點 -5   查看全部評分

kayer 2010-2-19 07:15:47 PM
唔知啊  阿妹系房掛住同bf king電話..
我比左個暖爐對住距 會唔會好dddd
光之天使)) 2010-2-19 07:19:12 PM
兔兔唔駛沖涼~就算臭都只係應該用濕布擦下~

而且天氣咁凍根本唔應該比兔兔濕到水~

情況非常唔樂觀....

試下搵多d毛巾圍住兔兔~幫佢保暖先~
或者加埋用人既體溫暖住佢....
睇下佢肯唔肯食野...支唔支持得住la....
光之天使)) 2010-2-19 07:20:21 PM
你細妹........隻兔就咁比佢整到就死.....
作為姐姐,我諗你教下佢好...起碼話返比佢知...係生命黎...
hilahila 2010-2-19 07:22:23 PM
好緊急,我都唔懂,我諗抹乾身先,給毛巾佢...過rosy bunny討論問下都好。
★`啤啤°× 2010-2-19 07:27:19 PM
原帖由 kayer 於 2010-2-19 07:15 PM 發表
唔知啊  阿妹系房掛住同bf king電話..
我比左個暖爐對住距 會唔會好dddd

兔兔有事佢都可以仲掛住傾電話...:061:
wesky 2010-2-19 08:23:18 PM
你細妹應該立即帶佢醫院, 但睇情況佢都未必會咁做...
呢幾日得9度左右, 同佢沖涼唔冷死就怪....
你真係要好好教育下你細妹...
hamster1013 2010-2-19 08:54:53 PM
有無搞錯....... #^62^#
竟然嫌隻兔兔臭, 同兔兔沖涼.....
兔兔係唔駛沖涼架!
何況依幾日天氣咁凍, 仲同兔兔沖涼,
真係攞兔命........
又話無醫生睇, 咁睇嚟超級唔樂觀,
唔係我黑心, 但係隻兔兔多數都救唔到~
請你同你細妹講,
下次想養咩動物之前,
煩請睇一些有關資料先養,
無論係咩動物都好, 佢哋都係一個生命嚟,
請叫你細妹愛惜生命!!!!
無愛心就唔好養動物,
應該係話, 乜都唔好養~

隻兔兔俾佢搞到咁樣,
仲可以無動於終,
繼續同男友煲粥,
簡直離晒普.............#^62^#
baby_fire 2010-2-19 09:34:57 PM
打去元朗果間維X利診所有24小時急診,好似聽人講何文田都有急診,
快D帶佢去睇醫生啦,仲傾咩鬼野電話:056:
﹏s!u凝. 2010-2-19 10:23:33 PM
過份!
岩岩見到個p0咁打我真系囧左!
佢呢d同虐畜冇乜分別!!
咁凍既天氣都仲要捉隻兔兔去沖涼*
仲可以若無其事咁同男朋友傾電話,
講句難聽d既,真系人渣!
我諗住身為家姐應該要好好地教下佢咩叫做愛惜生命,保護動物
我言下之意吾系話你呢個做家姐既吾好;之不過你個妹真系太過份啦..唉..
我都廢事講咁多野..
依家只系希望隻兔兔盡快冇事..你地可以帶到佢去睇醫生..
只怕情況吾多樂觀...
小糖^^ 2010-2-19 11:11:20 PM
FATO_W 2010-2-19 11:22:30 PM
兔兔而家點?
試下用風筒 開暖風
離遠小小吹乾D毛
但情況唔樂觀..睇下兔兔夠唔夠強壯
carmen89134 2010-2-19 11:24:29 PM
死得- -都已經係個訓係度啦:052: 可以點:050:
已有 1 人評分P 點 收起 理由
elvisli -5 請提出有建設性內容

總評分: P 點 -5   查看全部評分

快速發帖