我想問呢,
兔女最好幾大絕育?
絕育有咩要注意?
兔兔絕育最好去邊間?
兔女絕育有咩fan險?
因為飛飛而家成日un人,
尿味又重,
我想帶佢去絕育,
但係未存夠錢,
我想睇下兔女絕育既資訊先!
唔該晒大家!:054:
ssc314 2010-2-24 11:49:47 PM
最好4個月or以上去絕
絕育要儲錢先^o^,跟住要預返之後既3,4日係屋企照顧兔兔
因為有d兔兔會lam傷口,要帶頭套
咁你要睇住佢唔好lam傷口,,
帶左頭套食唔到野,,所以你可能要喂佢食提子cc & 當佢食野個時除頭套
同埋每1日都要食藥(都係止痛藥等)
其實大家都好專業既,,都會搵dr gerry, yan, betty.....
你可以睇下獸醫資料個到,,打電話去買下價錢.......同埋揀一個近你既地方啦
(因為兔兔絕完育好攰架,,有次我兔兔想跳上sofa都跌低左..之後佢就好唔開心)
係啦,要睇下佢唔好亂咁郁...因為傷口爆左好麻煩,要返e院
你可以去兔協到了解下絕育既資訊先,,
佢地會講俾你聽,同埋你有咩難道都可以問佢地架^^
hh0 2010-2-24 11:55:45 PM
囡囡4個月仲未發育完
最好係8個月大至一歲做
二歲前絕左最好
crystal_xd)) 2010-2-24 11:59:14 PM
姐係1歲幾絕都ok??唔該晒:054:
hh0 2010-2-25 12:04:28 AM
原帖由 crystal_xd 於 2010-2-24 11:59 PM 發表
姐係1歲幾絕都ok??唔該晒:054:

yes, 做之前醫生會check過是否適合做
ssc314 2010-2-25 01:09:07 AM
原帖由 hh0 於 2010-2-24 11:55 PM 發表
囡囡4個月仲未發育完
最好係8個月大至一歲做
二歲前絕左最好

上次e生話我知差唔多咁上下就絕得0.0
我都係差唔多1歲先帶佢去絕。﹏。因為岩岩好儲夠錢

快速發帖