各位好呀,上星期放假都沒上過來:054:
好像有些脫節了,近日開始上班,小弟會經常上黎打攪各位:053:

呢排天氣好潮濕丫,d草同d糧最好就每日換兩次(早一次,晚一次)
仲有呀,潮濕天氣兔仔們不會飲太多水,他們都會懶洋洋的:018:
草莓kiko 2010-2-26 08:45:53 PM
多謝提醒~
但我的大力呢2日都飲好多水呀.....
不過佢就真係懶左....成日攤係度.....
同埋佢好揀食....淨食嫩草(葉)唔食莖.....=.=

lingyan 2010-2-26 11:40:33 PM
仲有樣野要留意呀~~~
檢查一下兔兔會唔會有虱呀~
潮濕就最怕有虱~
firen_freeze)) 2010-2-27 12:05:20 AM
屋企冇抽濕機,我已經開左冷氣俾MAX,希望唔會生虱。。。。#^60^#

返到屋企聞到陣霉味真係。。。。。可憐MAX要成日聞住屋企陣味。。。用滴露都唔敢太多,又怕聞壞MAX
happygirl2009 2010-2-27 12:38:23 AM
真係好懶呀...森美今日成日都攤係度,懶洋洋的,
而且食左好少草咋, 好擔心!!:022:
Panda)) 2010-2-27 12:57:04 AM
lucky d 草草都好快"sup"晒~多多草都唔夠換=3=
ssc314 2010-2-27 01:13:09 AM
唔止兔...人都懶左..
懶到完全唔想做野.....
呢2日都見到佢地中槍訓多左,
食完就中槍訓,,放佢地出黎玩都好似唔多想咁..
出到黎又係訓...-.-
Goody09 2010-2-27 09:58:36 AM
呢草濕哂...老大爺唔食草...連屎屎都細哂...好彩佢都食下呢枝..反而呢葉唔係好食..
勞仔 2010-3-1 11:24:32 AM
屋企有霉味可以試下用香薰。

草濕哂就無可避免,唯有勤換草啦。

仲有佢地廁所都一日清潔最少一次,咁就會好好多。
bonedog 2010-3-1 07:02:05 PM
原帖由 勞仔 於 2010-3-1 11:24 AM 發表
屋企有霉味可以試下用香薰。

草濕哂就無可避免,唯有勤換草啦。

仲有佢地廁所都一日清潔最少一次,咁就會好好多。

我都係, 逼住3,4次咁俾草.
平時俾1次/2次..
濕到我自己都覺得唔開胃..
好彩過幾日又涼番dd..
katy)) 2010-3-1 08:59:58 PM
用香氛兔兔會唔會唔鍾意????

好彩呀b屋企唔算好濕, 開哂門同窗口好通風...
但係佢呢排好懶, d動作好似鬆弛熊咁... 開門口都唔出黎玩...
baby_fire 2010-3-2 03:07:48 AM
我都係開冷氣機搞到屋企變雪房咁先叫做乾返D,不過草呢家野,
我聞過都仲係好香,所以應該無變壞,
廁所都勤力洗,自己個廚房同廁所都有努力:057:
不過飲水量佢一向唔多,所以無乜點大改變=]
感謝提醒:054:
小糖^^ 2010-3-2 10:30:26 AM
草莓kiko 2010-3-5 10:23:11 AM
我放左盒吸濕大笨象係個籠格離~唔知有冇用呢.....???
小糖^^ 2010-3-5 10:29:01 AM

快速發帖