虛偽?

darlingy 發表於 2010-03-03 14:56|只看該作者|倒序瀏覽|打印
係咪出來做野既人都會是比較虛偽,人事複雜的?去邊度,邊間公司都是甘的嗎?
cordero 2010-3-3 04:08:28 PM
唔可以話個個都係咁既...我都係出黎做野既人
有時唔可以話虛偽,不過對住D唔鍾意既人,唔好俾面色人睇係成熟既表現,下下表現出黎唔代表你真,只係幼稚
至至於人事問題,唔止出黎做野,係度度都有....避都避唔開
ssc314 2010-3-5 12:11:23 AM
原帖由 cordero 於 2010-3-3 04:08 PM 發表
唔可以話個個都係咁既...我都係出黎做野既人
有時唔可以話虛偽,不過對住D唔鍾意既人,唔好俾面色人睇係成熟既表現,下下表現出黎唔代表你真,只係幼稚
至至於人事問題,唔止出黎做野,係度度都有....避都避唔開

我以為你讀緊書tim
小糖^^ 2010-3-5 11:50:04 AM
cordero 2010-3-5 12:18:05 PM
原帖由 ssc314 於 2010-3-5 12:11 AM 發表

我以為你讀緊書tim

我半供讀左好多年,而家都繼續半供讀...
計計埋埋都出黎做左5年野LA.....:050:
Hellhammer 2010-3-6 07:11:31 PM
讀書d人 都可以好虛偽
人係醜惡ge生物
baby_fire 2010-3-7 02:10:06 PM
我都係一個半工讀既人,有時都會覺得人事呢種問題好煩人,
所以有時會選擇做野就做野,無必要都可能獨家村.
唔單止做野既,讀書時代都有好多經典例子啦,
明明有溫書,但佢話無溫書,結果拎最高分又係佢:015:
ssc314 2010-3-7 02:41:01 PM
原帖由 cordero 於 2010-3-5 12:18 PM 發表

我半供讀左好多年,而家都繼續半供讀...
計計埋埋都出黎做左5年野LA.....:050:

西利...我都想半工讀...
但我學校唔允許...返學時間太長...
做功課時間都太長.....
咁會唔會好辛苦???而家讀緊u??
cordero 2010-3-7 08:19:30 PM
原帖由 ssc314 於 2010-3-7 02:41 PM 發表

西利...我都想半工讀...
但我學校唔允許...返學時間太長...
做功課時間都太長.....
咁會唔會好辛苦???而家讀緊u??

我舊年岩岩畢左業,三年內幾乎無SOCIAL LIFE無娛樂....
今年黎左澳洲,打緊工,打算係呢度繼續半供讀生涯:056:
katy)) 2010-3-8 12:21:08 PM
原帖由 小糖^^ 於 2010-3-5 11:50 AM 發表
我在學校工作……都有d人係好假gar la……不過,只要本住工作時工作,工作既戰友並不是朋友,咁你會開心d﹗:056:

之前都係0係學校工作... d人階級觀念好重, 同埋d人唔到最後一刻都唔搵你做野 (唔知係間學校風氣問題定間間都係..):043:
小糖你係做官校定津校丫?!
小糖^^ 2010-3-8 05:16:21 PM
katy)) 2010-3-8 05:51:35 PM
原帖由 小糖^^ 於 2010-3-8 05:16 PM 發表
我官校定津校都做過……個個都係咁做野……所以,我每次話只會講﹕「我可能做唔切…如果下次可以的話,早d比定我,好讓我好好安排。謝謝﹗」

階級觀念好重,又唔係好算好重既,不過做野要有優先次序之分……同埋我 ...

我之前做官校~
同佢地講"做唔切"都冇用的......佢地都唔會理你咁多...........唉!
最慘係佢地覺得我地好得閒, 其實好多濕碎野做, 佢地就向校長告狀... 用校長壓我們...  :043:
做野有次序之分... 嗯嗯! 我地就按職位分工作ge次序..
我都好鐘意帶隊~~~ 免費去d平時唔會去ge地方(xx館...xx公園)同D學生傾下計好快又一日^^ 但係轉左校長之後佢驚合約制員工外出有意外, 佢怕"咩"鑊, 所以果一年已經不用外出了Y_Y
現在聽返舊同事好多都走左/做得唔開心...(新官上任3把火...)

小糖^^ 2010-3-8 11:35:22 PM
勞仔 2010-3-15 03:01:59 PM
原帖由 小糖^^ 於 2010-3-8 23:35 發表

起初佢地都覺得我好得閒,但經過過我SICK LEAVE TOTAL唔見左我4日,佢地就知道,原來係得我會做嘢做得咁快,同埋好幫得佢地手…仲要加上我好惡,但對學生好好,所以D學生知道我好玩得同埋我唔蝦得,我PTH同 ...

哇,你都幾開心喎~做學校有咁多野玩~:056:

講返正題先...虛偽..呢d好主觀嘅..都係你點睇人,人點睇你啦...
"看到別人眼中的刺,卻看不見自己的樑"<--這句好有用:002:

小糖^^ 2010-3-15 05:00:54 PM

快速發帖