係咁振,唔食野,滾來滾去好辛苦。betty沒有夜診,佢電話留言轉介那間診唔醫兔。我打電話去其他診所,通過都唔肯醫,話我唔係佢地patient,點解咁啊,兔命尤關,元朗太遠去唔到,車程最少45分鐘,又唔識路。後來終於要去pet central,我聽過佢地唔得,但係又沒哂辦法,結果都帶去。佢地話要hospitalize,咁我就留兔兔係到。但係那個地方很污糟,又有狗,我又要求佢換過地方..好似好唔pro...醫生又好似唔多細心。

今朝打電話去問病情,到現在都沒有人回覆我,又話要等姑娘,我現在工作中不可以打電話,點算...好擔心。
katy)) 2010-3-8 03:28:30 PM
有冇問過大圍,,,?

建議你下午請假/早走(可以的話......)/請朋友/家人幫手 快d book過第間診所 (急診), 然後接走兔兔,
第1, 兔兔不應留院, 佢已經不適, 又dirty又狗吠, 佢會好驚
第2, 你都知.........呢度有不少兔友講過xxt cenxxxl 點對d兔仔....

希望小兔早日康復!:038:

最後, 比條link你: {兔兔獸醫}
http://mini-house.info/thread-41-1-1.html

emily_520825 2010-3-8 03:57:32 PM
快0的接走佢
walk in 去大圍 or 九龍 啦
Pet Central 做唔到野
害死好多兔..........就算大圍Dr. Tiger book 唔到Dr. Nicole 都 ok
FATO_W 2010-3-8 04:03:33 PM
BETTY而家放假
你請半日假帶佢WALK IN睇DR YEN先啦!
津津豬 2010-3-8 05:01:43 PM
妳可以試吓灣仔獸医診所, 有急症的, 該處啲医生很好的, 我以前的兔兔都是給他們看的.
wesky 2010-3-8 06:13:59 PM
轉過去睇dr yan, 唔好再浪費時間係pxt central
hamster1013 2010-3-8 06:34:57 PM
帶兔兔走,
walk in去大圍或九龍啦!!
Jessie)) 2010-3-8 07:18:21 PM
你兔兔冇事丫嘛???PXT CENTRAL 既聲譽太差喇, 講得衰D真係留兔兔係屋企仲好過俾佢地醫死
而家兔兔點呀??"到現在都沒有人回覆我"<---好過份WOR~~~>_<!!!
hilahila 2010-3-8 11:32:04 PM
多謝大家回覆,很感動,兔兔現在食返野啦,應該沒事了,公平地說佢地都算醫到啦,不過呢間野的確有些奇怪..沒事我唔想再搵佢地啦。

例如...係咁叫我留院,今晚去睇兔兔的時候,佢明明已經被狗吠聲嚇到縮埋一舊,見到我來開心左D起身跳吓行吓同食草,但係醫生仲堅持要留院,話要打針,我地唔識照顧的,一晚三百,食草食藥另計...其實我有點有點懷疑係為錢定為兔兔好,然後入院原因那欄沒填,其他狗和猫都有填,都現在都唔知咩事。昨晚仲要佢住一隻大狗的籠旁邊,附近仲有3,4隻病重的狗狗,呻吟聲好響好驚,個籠又封左塵,結果要我insist先肯搬,仲要我搬去一間沒窗好悶熱的密室....後來我再insist先被我去猫房...汗。

然後昨晚去檢查的時候,有位姑娘係咁用手捉實兔兔個口,搞到佢好驚,其實兔兔唔會咁容易咬人,點解要捉實個口?

今朝因為工作去唔到探病,於是打電話問病情,結果前後打3次都話要等姑娘覆,早上打二次,下午又打一次,其實好想問吓佢D姑娘去左邊,唔係SUPPOSE應該係度照顧緊往院的小動物咩...:022:

最後出院,...仲驚,個藥袋寫TID,唔多明,咁我問佢啦,佢就寫一日4次,後來側邊有個人話,唔係啊係一日3次啊,我好驚:011: ...嘩.好彩呢位叔叔你聽到咋....然後出錯個姐姐仲係度笑,好似一次普通瘀事咁..真係唔多專業。
baby_fire 2010-3-9 12:14:12 AM
哇,我想問間黑店地址在哪?我要小心小心...
有無人知道勝X [旺角]果間好唔好?
happygirl2009 2010-3-9 12:26:01 AM
我之前打去九龍城想book睇兔仔
之後個姑娘好惡咁話full哂冇位
之後我好急,問我walk in入黎睇得唔得
之後佢同我講話"我地冇得咁ga wo"

果個moment,我真係.......:052:

咁其實有冇得walk in?
walk in左佢會唔會拒醫?

兔兔而家冇事就好了!
都係快d轉番識e兔仔既醫生follow番

baby_fire 2010-3-9 12:44:19 AM
其實我去睇醫生既時候見到櫃台寫住WALK IN要加錢,
好似加多$200...實在唔太記得個數,
不過要加錢就一定*
個姑娘當然唔會比你咁做,人人都WALK-IN入黎,但你又打左電話,
都唔知加唔加你錢,所以唔想發生呢個誤會,一般佢都電話先小人後君子*
佢唔會拒醫既我諗,但佢會保留呢個權利-_-a
Futagoza_Kaniza 2010-3-9 01:28:27 AM
walk-in睇都得既, 不過你要等人地book左果d睇哂先到你囉.
九龍城walk-in就好似加$100
emily_520825 2010-3-9 09:23:26 AM
我上次去睇Pet Cxxtral 都係咁.....因為public holiday 所以先去.....
佢地都係我insist 出院呀~死都要小B番院#^62^#
不過講真....佢唔知俾咩anti -biotic 我小b食~ 又唔講到底咩事, check 左好多野都無conclusion
之後去大圍先睇好
如果你兔兔係好番......最好就唔好俾太多Anti-biotic 佢
再唔好就去大圍或九龍啦
寧願俾多0的錢都唔好食佢0的藥~
hilahila 2010-3-9 03:34:45 PM
emily,
係啊係啊,佢給好多藥,份量又重,我都唔敢給我兔兔食..
其實我發覺佢根本已經沒事了,好地地又食咁多藥都唔知會點..唉..好奇怪的地方。

快速發帖