之前買左包草草,勁多碎淨.
本身今日諗住掉左就算,咁見totwo喺隔離食緊草草,就試下揸一扎草碎比佢食
一扎草碎擠滿成個咀咀,真係超好得意。
當食完一扎仔草碎之後,totwo好似好enjoy成咀草個種充實感覺咁.不斷拍個籠
就係咁,逐扎草餵入兔兔咀呢個行為做左15分鐘,食飽飽成肚草嘅totwo就攤左喺張被上面zzzzzzz,留低兔奴清理地上嘅草碎。
kiki_kiki 2010-3-10 12:52:39 AM
haha~我綿綿都超中意食草碎∼
之前聽其他兔友講話用焗爐整草餅~
不過唔知點整呢,,,
太多碎la!= =但佢又中意食~~
真係要諗諗計!!:060:
我每日都因為呢d草碎吸n次塵=3=
happygirl2009 2010-3-10 01:09:03 AM
森美都鐘意食草碎,碎到好似綠茶粉果d都岩:041:
我好想餵佢食,因為可以唔使哂野,但唔知餵得多佢會唔會唔食草
otola 2010-3-10 11:03:51 AM
我都係, 每日 only 比 一小扎草碎 ,  放係碗度佢自己食 ,
佢超中意, 有時食完 , 會望住袋草碎, 可以望實10分中, 想我再比多d 佢 ,

草碎 當小食 , 每日 1~2 扎 就夠了 :001:
如果佢有乞"次" , 就吾好比 la
katy)) 2010-3-10 02:33:27 PM
呀b會打乞嗤, 加幾滴水比落d草度得唔得ga?
otola 2010-3-10 04:28:44 PM
可以試下加幾滴水比落d草, 等佢結d,
但如果仲有 乞"次" , 就吾好比 la ,
不如你將草碎比兔協, 可以幫到其他兔兔
sheepman 2010-3-10 04:39:26 PM
草碎可以拎黎整草餅#^11^#
otistou 2010-3-11 01:40:39 AM
原帖由 otola 於 2010-3-10 04:28 PM 發表
可以試下加幾滴水比落d草, 等佢結d,
但如果仲有 乞"次" , 就吾好比 la ,
不如你將草碎比兔協, 可以幫到其他兔兔

兔協收ga咩??@@
williamchw 2010-3-11 01:42:48 AM
惠惠都好鍾意食草碎架!! :060: :060:  我地會用筲箕"西"走晒D超碎及D塵先比佢食架, 咁就少左機會佢地打噴嚏嘛 :037: :037:
kiki_kiki 2010-3-11 11:19:39 AM
sheepman,,你係咪識整草餅呀~?
我想試下呀,,教下我丫=3=
otola 2010-3-11 12:53:40 PM
原帖由 otistou 於 2010-3-11 01:40 AM 發表

兔協收ga咩??@@

係阿, 我得一小袋都收 , 吾好晒麻:014:

快速發帖