求救~!!

GOW 發表於 2010-03-12 00:10|只看該作者|倒序瀏覽|打印
我屋企隻MO仔由尋日開始不停食廁所裡面既豆腐沙,會唔會有事架???之前佢一直未試過咁,點解佢會咁既???依家好擔心佢....因為佢個肚好似好漲咁.....而且水飲得好小,,草都食小左??佢咁做係代表咩??
FATO_W 2010-3-12 12:11:55 AM
點解佢會食到?
你應該即刻阻止佢
你廁所有無網架?
kiki_kiki 2010-3-12 12:22:04 AM
係la~點解會食到既~~?
希望佢會冇事la~
win_sorb 2010-3-12 12:23:58 AM
如果個廁所有網佢自己整開佢既話, 搵d野綁住個網, 唔好比佢開到!!
光之天使)) 2010-3-12 12:35:01 AM
不停食????你無阻止佢???
佢食左幾多呀?????
豆腐砂濕左水會發漲....會KICK住個胃同條腸架......
佢有無便便呀??

水,草都食少左代表佢身體有唔妥...
你最好盡快帶佢睇醫生

GOW 2010-3-12 12:48:54 AM
多謝大家咁快覆我AR!!THX!
佢自己咬開廁所個網........我已經輕輕拍佢叫佢唔好....但係我一行開佢就即刻又咬開......
佢仲有便便....不過細粒左同埋小左......
我依家唔敢再放豆腐沙....唯有用T草放係廁所裡面引佢食多D草.......
我應該點先幫到佢AR??
elyse)) 2010-3-12 12:54:43 AM
米住先....你個d豆腐砂係米可以凝結埋一團個d牙
如果係可以凝結個d
會阻塞佢腸胃家
GOW 2010-3-12 12:58:40 AM
係AR.....咁我依家點算好AR??但係佢又行得食得WOR.......:050:
elyse)) 2010-3-12 01:12:38 AM
會凝結個d比較危險dLOR
普通唔會凝結個d食少少落肚基本上無咩事

但會凝結個d,遇到水�尿會痴埋一團
所以吞左落肚,怕會有少少阻塞
你比多d草比佢食,多d韱維可以幫助佢腸移動
等佢柯返出來
仲有留意佢便便有無愈來愈細粒,有就立即戴佢睇醫生
firen_freeze)) 2010-3-12 01:26:24 AM
你可以加埋時不時同佢按摩下肚仔,促進佢腸蠕動....等D豆腐砂快D出返黎
同埋可以睇埋肚仔有冇變化...

但係你一定要BOOK VET 睇下呀....兔兔腸胃唔講得笑....睇落冇事都要去CHECK

兔兔好識收埋自己唔舒服
lingyan 2010-3-12 03:24:06 AM

回復 6# 的帖子

點解知道佢開到廁所個網仲唔醒水扣緊個網ga....

豆腐砂一遇水就溶,
之後起結,再掂水就溶。
唔知餵兔兔飲多d水有無用 ...
katy)) 2010-3-12 10:17:25 AM
MO仔而家點ar...?
smallsuishan 2010-3-12 11:59:15 AM
搵野扣實個廁所
一係淨係放尿片!

我認為快點看獸醫
hh0 2010-3-12 03:12:03 PM
豆腐沙係凝結砂
兔兔用要好小心
快點看獸醫, 希望佢會冇事
小糖^^ 2010-3-12 03:36:26 PM

快速發帖