19/3 早上4點..mocha叫了很多聲...把我嚇醒了...見到佢在抽搐...我抱起他想令冷靜下來

但抱在我懷之時...就斷氣了....停了...完了...世界就好似不在現實之中...

mocha身體就軟了下來...所有回憶都在眼中浮現...

仔...你叫我怎麼辦...到最後還頑皮的在我身上賴尿..是否要話我知...你嬲我工作關係而疏忽了你

你叫我怎向所有姨姨交代...我怎想你媽媽交代...你走得太突然了...

我不應太安心上床訓..應該陪著你...我真的很自責...很心痛...

你的一生都付在我身上...

希望這一天不是真...是夢...

波丸媽 2010-3-19 06:07:11 AM
.............................
真的嗎...........
我接受唔到.............
點解會咁突然.......
我控制唔到自己既心痛同眼淚

mocha........
.............你一路走好...........
你要乖,聽話,好好起彩虹橋生活,唔會再有病痛
mocha爸,節衰.....

Vinkivan 2010-3-19 06:36:50 AM
估唔到上次嘅兔聚, 會係我見MOCHA嘅最後一次....

記得佢嗰日俾畢仔追到DUM地... 佢真係好有性格, 好得意... 回想返嗰日嘅MOCHA, 真係覺得佢好攪笑~~~~

冇諗過... 呢個情景再見唔倒..........

MOCHA嘅可愛臉永遠都會喺各位兔爸兔媽心中... 我哋會永遠掛住佢~~~~

MOCHA.. 你要乖仔呀~ 去到彩虹穚唔駛怕, 嗰度會好開心, 會有好多朋友仔咖~ 唔好再要兔爸兔媽擔心, 好好生活~ 如果見倒波子同湯丸, 要同佢哋一齊開開心心, 幫我問候一下佢哋呀~!!!!!! 一路好走.......... MISSING YOU~~~T_T
hh0 2010-3-19 06:38:29 AM
真係好突然,
昨天還滿懷希望你會再一次打勝仗
可是今天一早已經.....
mocha R.I.P.
kiki_kiki 2010-3-19 07:08:54 AM
mocha爸唔好唔開心,,
mocha去到彩虹橋會識到好多朋友仔~
仲會同我波波做朋友~
佢地唔會再有病痛~唔會再辛苦!!
加油!唔好咁傷心!!!!!
cordero 2010-3-19 07:12:08 AM
MOCHA一直同個病搏鬥辛苦了累了
MOCHA爸唔好太唔開心
兔地係彩虹橋無病無痛,又有咁多朋友仔,會好開心架
casuta 2010-3-19 07:24:56 AM
一早比係msn叫我收到咁既消息~~我都覺得好突然~~放鬆點吧~~
陳皮妹 2010-3-19 07:31:42 AM
mocha爸,呢個時間都唔知講咩說話好,
冇睇到你上一個post,唔知mocha出咗事,
睇到呢個主題,還以為你在開玩笑,
點知...對唔住,冇同mocha仔打氣,
而家唯有同mocha講聲:一路好走!!
katkat 2010-3-19 08:12:36 AM
mocha爸:節哀順變。mocha叫醒你,要在你懷抱中才離開,可見牠有多重視你這位兔爸。想信mocha現在已脫離病痛,在彩虹橋開心地跑跑跳跳。
mocha:雖然兔爸已不在你身邊,但你在彩虹橋要開心地生活,不要再百厭喔!

smallsuishan 2010-3-19 08:39:14 AM
看到這個消息不禁流下淚.....
mocha 一路好走 ... 永遠懷念你
mocha爸 有需要找我們吧...不要太傷心
emily_520825 2010-3-19 09:18:14 AM
我仲黎唔切為mocha加油.........Mocha 爸 RIP....#^56^#
珊迪小姐 2010-3-19 09:23:01 AM

R.I.P

雖然我無親身見過 摸過mocha
但知道尼個甘突然既消息 都覺得好難過 #^3_002^#
mocha並沒有走到 佢永遠都會活係大家既腦海中

相信好多兔爸兔媽都會好支持mocha爸你既
希望你節哀順變啦
minima 2010-3-19 09:51:13 AM
mocha rest in peace
有一個愛你的爸爸, 你一定已經很幸福, 在彩虹橋快樂地笑著

mocha 爸,
能夠在你的懷裡離開, mocha 是幸福的
津津豬 2010-3-19 09:51:47 AM
今早見到這消息,真的太突然了, 也哭了, 由於我也經歴過兔地離開我的痛苦, 所以我很明白 Mocha 爸的心情, 不用太自責啊! Mocha 会係彩虹僑和其他兔地們生活得開開心心的.
otola 2010-3-19 10:06:04 AM
十億萬個不願意, 不願意看到這些消息 :044:

mocha rest in peace

快速發帖