Donut嚟咗三個星期, 時間雖然唔耐, 但都有感情, 今晚就要送佢去新家庭嗰度, 真係有啲唔捨得~~~~

大家應該會好好奇點解Donut嚟咗我哋度又要去另一個家庭...

事緣係... 兔協姐姐喺呢段時間都有跟進Donut嚟咗之後嘅生活改變, 其實大致上都冇乜問題, 問題係... Donut唔適合同其他兔兔相處~
Donut知道Cookie嘅存在, 一直都發出好大陣嘅臭腺味, 初初俾Cookie行近個籠都冇問題, 但一放出嚟... Donut就會撲上Cookie身上面, 雖然我哋已經立即分開, 但Cookie已經嚇過半死, 之後, 放Donut出嚟未行近Cookie個籠, 相方已經好似準備出擊咁, 行近啲Cookie就已經開大個口(我從未見過佢個口咁大), 我知道佢哋唔可以再一齊玩, 所以, 就分開佢哋嘅AREA, 邊個出嚟就用布蓋住另外一個籠~!!

不過, 兔協姐姐覺得呢個方法並唔係對兩隻兔兔最好嘅, 因為, Donut本身由細到大都冇接觸過其他兔兔, 所以, 佢有咁嘅反應, 姐姐已經預咗, 只係當初大家都希望俾Donut試試同其他兔兔相處, 可惜, Donut只享往自己一個。而除咗Donut, 兔協姐姐覺得... 因為Donut嘅不合群而對Cookie發出一啲唔友善嘅警告, 亦對Cookie唔好, 怕佢會從此怕咗與其他兔兔相處, 喺為咗兩兔利益嘅大前提下, 兔協姐姐決定同Donut搵過另一個家庭, 要冇養兔兔嘅。

今晚, 新家庭會同我哋會合, 將Donut交俾佢哋, 雖然唔捨得, 但Donut能夠去一個適合佢嘅家庭, 我都會替佢高興, 因為... 我哋只希望天下嘅兔兔都能夠得到幸福。

ssc314 2010-3-23 01:00:47 AM
Donut會過得好好架~~唔洗擔心~~
祝佢係新家庭會健康快樂地成長!!
smallsuishan 2010-3-23 07:29:01 AM
oh... 唔緊要啦
你地都盡左最大既能力!!
可能呢隻同cookie唔夾 好快就搵到隻夾架啦
m1k1 2010-3-23 09:17:53 AM
吾緊要啦~
祝Donut幸福#^28^#
光之天使)) 2010-3-23 11:44:11 AM
可以霸晒成個屋企~可能係donut最想要既~~
唔緊要~
Vinkivan 2010-3-23 09:10:26 PM
尋晚將Donut交咗俾新家庭喇~ 個女仔係一個大學生嚟... 原來佢已經係第二次養兔兔, 所以都有晒經驗, 咁我哋都好放心!! 個女仔尋晚仲即刻Email Donut嘅最新情況俾我哋, 佢話Donut返到新屋企已經食糧, 食草, 食菜喇~ 適應得好快, Donut真係好叻仔呀~!!
wesky 2010-3-23 10:05:16 PM
適應得咁快真係好~ :053:
hh0 2010-3-23 11:09:29 PM
呢個安排對cookie 同donut 都好既
以後錫多D cookie仔 lu ~
hamster1013 2010-3-27 12:24:48 AM
我依家先睇到添!
或都咁對佢哋2個都好~
唔緊要啦!
遲啲一定可以揾到隻同cookie仔夾o既~
依家就尤得cookie仔霸住爸爸同媽媽先啦!!
Vinkivan 2010-3-27 12:34:13 AM
Cookie呢幾日都正常返喇~ 出嚟玩都冇再要去開戰咁... 只係行下, 走下就"撻"咗喺度, 俾佢笑死~!!!!!

快速發帖