上星期已有一次,,,
看了醫生,,,
昨晚仍會吃草,,,,
今又見到成個草波無食過,,,
佢又無理精神,,,,

1:30PM餵了6支草粉,,,,
打算一小時餵一次,,,
再看下情況,,
喵女)) 2010-4-4 02:32:37 PM
下~~睇左醫生冇效咩@@發下脾氣咋MA?
希望兔兔快D好返~
PS~小吉同阿雞一樣~西灣河兔#^72^#
wesky 2010-4-4 02:52:46 PM
尋晚冇食草?? 有冇便便??
阿雞食多d 野啊~~
hamster1013 2010-4-4 06:56:56 PM
阿雞乖乖啦!
怏d食嘢啦!
TINA 2010-4-4 07:28:54 PM
經過強行餵食草粉後,,,
1:30PM 6支草粉,,,,
3:30PM 7支草粉,,,,
然後爸B去買了一些油麥菜,,,,
一會後,,,,阿雞都食了約10多條,,,,
活動多左少少,,,,

我等DR.BETTY開工後會帶他去看一次究竟什麼事,,,,
他送了一份1好的生日禮物比我啦,,,,
wesky 2010-4-4 07:36:02 PM
最緊要肯食菜,  菜比草粉更能幫助腸郁~~

生日快樂啊~ ^^
TINA 2010-4-5 12:21:25 AM
唔知係咪D草唔好,,,,好硬,,,
所以唔食,,,,
只吃油麥菜,,,,
這OK嗎..
firen_freeze)) 2010-4-5 12:29:25 AM
你試下買其他菜菜睇下佢食唔食?

聽講最好味的草係APD,你不如買少少試下
wesky 2010-4-5 12:39:18 AM
可能太硬, 唔太吸引
唯有食住草粉+菜先, 最好都係肯食草, 試下APD都ok
係佢附近鋪多d 草可以減低壓力, 對腸蠕動有幫助, 胃口可能會好d

光之天使)) 2010-4-5 12:40:15 AM
油麥菜肯食?

我記得當初total腸停~都係咁樣先兆~
仲肯食菜,但水同草都唔郁~
你睇下apd佢肯唔肯食la~
or揀返d花/靚少少既草比佢試下~
幫佢按摩個肚仔(我試過work架)~

你有無貼隻耳去佢個肚度聽下呀?
聽下有無聲....
無keep住咕嚕咕嚕就即係...開始停喇
如果兔兔無便便,唔好餵草粉太密呀~
TINA 2010-4-6 11:05:24 AM
終於知名真相,,,,
就是這一箱草太硬,,,,唔食,,,
昨天去再買一箱軟身D草,,,,
已經不停食番草,,,,

下次買草除左睇綠唔綠外,,,
都要睇下軟唔軟身,,,
hh0 2010-4-6 04:21:06 PM
D草係唔係同一隻牌子呀