我家兔兔(大大)而家3歲半
今日下午發現頭部有d側
而佢平時2隻耳仔樹起
今日發現全日都淨係得1隻樹起
6點幾喂糧個時淨係食左糧
而水同埋草都吾食
好驚有事.
想問下大家會吾會有側頭症

另外想問下大家

大家既兔兔有冇流鼻水既情況

我見佢呼吸得好辛苦甘

好心痛=(

d鼻水積住個鼻鼻.

有冇解決方法?

----------------------------

已睇醫生.
醫生話兔兔受細菌感染.
所以令到有鼻水
同埋有輕微既側頭
開左d 抗生素既藥
眼藥水( 細菌令1隻眼有dd分秘物)
同埋草粉比我

兔兔冇特別異樣.
醫生話耳仔好整潔
希望我家兔兔快d好番啦.
多謝大家祝福 同埋 指教!^^

FATO_W 2010-4-11 09:36:36 PM
個樣似係.....
不如去睇下醫生
會穩陣D
caye 2010-4-11 09:41:05 PM
係囉我都覺得有d似
因為琴日都冇嫁
吾知點解淨係今日下午開始甘..
啊媽話聽日睇醫生.
Maggie)) 2010-4-11 09:44:08 PM
見你用底網,定係只係兔兔既廁所﹖睇醫生時,問下醫生兔兔有無腳瘡﹖ (睇到兔兔用手指咁抓住個地.......個心好痛:054: )
kittyz 2010-4-11 09:49:54 PM
睇相好似有小小啊∼希望佢無咩事啦:021:
用呢d網容易起腳倉呀∼
caye 2010-4-11 09:51:49 PM
係全部都底網黎.
兔兔廁所都係.
我睇過就冇.(因為之前有隻有.知道點既樣
由於屋企有2隻兔兔.
另一隻係bunny
d屎屎好大粒.
如果用豬仔板既話就成粒卡住左落吾到去.
所以用底網..
caye 2010-4-11 09:52:57 PM
re kittyz :
係囉我都覺
之前個隻兔兔都係因為甘生左腳倉..
但係另一隻兔兔既屎屎太大粒落吾到去..
YHY 2010-4-11 09:53:41 PM
係哪應該!!!!!!!!!!我嘅花仔之前都係錦...........側頭症發左出黎......唔食嘢就要打草粉呀!!!!!唔食嘢就會腸停會死嫁!!!!!!!!花仔已經好番...你要盡快帶佢去睇下醫生na!!!!  
祝佢快d好番啦......  (希望佢唔係真係側頭症啦)  我今日先帶完花仔去覆診......

caye 2010-4-11 09:56:34 PM
你既花仔好番之後有冇後遺症類似?
多謝大家祝福.
wesky 2010-4-11 10:06:29 PM
越早睇越好
你最好訓練佢去廁所, 唔好用底網
唔係遲d 好易生腳瘡
caye 2010-4-11 10:10:50 PM
嗯嗯聽日去同佢睇醫生.
淨係訓練到佢柯尿
屎屎既就吾得.
出籠都係亂柯.

想問埋大家.
大家既兔兔有冇流鼻水既情況??
wesky 2010-4-11 10:12:15 PM
正常應該無鼻水
caye 2010-4-11 10:13:38 PM
兔兔佢成日都會有鼻水..
之前睇過醫生
醫生話佢係對草碎有敏感先會甘
但食過藥都冇乜好轉.
YHY 2010-4-11 10:14:38 PM
今日dr ma 都話花仔好叻....佢可以好似以前錦正常番(個頭正番其實都係會有好輕微的側).....但係其實隻隻兔仔都唔同...早d醫,好番曬嘅機會大d ......其實今日係第3次覆診,可能遲d就會完全好番!   ( 我建議你真係快d去睇,如果真係側頭症嘅話,就算開始食藥都會有惡化嘅機會,可能會側到90度)呢d都係我嘅經驗.....其實側頭症好多兔仔都有,好common
caye 2010-4-11 10:15:51 PM
哦..原來係甘.
吾該哂!

快速發帖