已更新過了

:020: 大家好.#^70^#
我而家只係想要幼兔糧咋!
我決定去MK買 OR上網買.
可唔可以賣比我呀,0r 贈送比我呀.
唔該大家v_v:054:#^77^#

多謝大家嘅提醒!#^9_003^#

瑤妖=) 2010-4-11 11:23:17 PM
唔該呀.
可以加我msn傾架.
想要我msn.
pm我呀;>
connie0909 2010-4-11 11:36:54 PM
嘩..樓主要咁多野...點解唔出去買呢?咁你宜家兔兔用緊咩?
光之天使)) 2010-4-12 12:57:23 AM
一set養兔用品?
出去一次過執仲快過等人比你wor~
elvisli 2010-4-12 12:53:54 PM
唔明點解要問人拎,因為你經濟唔好?

好果還只是學生,沒有穩定收入,連買一set基本用品的能力都未有的話

我強烈建議你考慮清楚自己應唔應該帶隻兔兔回家跟你捱苦

語氣是重了.但現實就是現實,沒能力就不要勉強

m1k1 2010-4-12 02:04:50 PM
同意elvisli講既野
同埋你屋企人比吾比你養架?如果比既正常屋企人都會做比錢果個架啦

vickymcchong425 2010-4-12 02:42:22 PM
講得啱...就算我地比哂d用品你,但你之咁點呢?買草買紙沙都係錢,仲有要有一筆後備錢比兔兔睇醫生用,所以要諗清楚呀~~唔好諗住係街見到d兔兔覺得好得意就諗都唔諗就買返屋企,就算唔係買去領養,都要堅負養佢一世既責任架...所以真係要三思三思....:044:
瑤妖=) 2010-4-12 06:35:39 PM

回復 5# 的帖子

我唔係冇錢呀.係因為我第1次養bb兔.所以想要小小糧,因為以我個friend ge經驗一大包幼兔糧係食唔晒,
咁我咪問下人地有冇囉^^
仲有呢,我唔一定要人地贈送架,我自己拎錢出黎買都冇所謂,至在兔兔用得舒服姐.係咪?
(我講ge野,可能會令你唔鍾意,但係呢d係我嘅真心話.sorry!):054:

瑤妖=) 2010-4-12 06:40:19 PM

回復 6# 的帖子

我屋企人係比我養呀.
不過我想自己出錢養兔兔,
唔想成日依賴父母,如果成日要父母比錢買兔兔野的話,
咁我想問一句.隻兔兔係你自己定係你爸媽先?
(我講ge野,可能會令你唔鍾意,但係呢d係我嘅真心話.sorry!):054:
瑤妖=) 2010-4-12 06:45:39 PM

回復 7# 的帖子

我已經三思左3年啦.
一直都計劃緊.只不過之前我daddy話我仲細,所以先唔比架姐.
仲有,我又冇話要你地比晒我,我係話我想你地賣比我姐.
咁唔緊要啦,我自己去買啦.
vickymcchong425 2010-4-12 06:49:44 PM
原帖由 瑤妖=) 於 2010-4-12 06:35 PM 發表
我唔係冇錢呀.係因為我第1次養bb兔.所以想要小小糧,因為以我個friend ge經驗一大包幼兔糧係食唔晒,
咁我咪問下人地有冇囉^^
仲有呢,我唔一定要人地贈送架,我自己拎錢出黎買都冇所謂,至在兔兔用得舒服姐.係咪?

其實我屋企有包oxbow既幼兔糧可以比你,因為之前買黎比我隻黑豬白豬食既...但因為之後我送咗比人但又唔記得比埋包糧我朋友喎,所以擺咗係度啦...不過我包糧都買咗4-5個月,如果你唔介意可以PM我約地點交收...或者如果你覺得買新太大包,OXBOW有細包裝的,我個包依依家淨返少半包...
瑤妖=) 2010-4-12 08:04:37 PM

回復 11# 的帖子

我同你買呀.我唔想比人覺得我係cheap精#^56^#
m1k1 2010-4-12 08:18:57 PM
原帖由 瑤妖=) 於 2010-4-12 06:40 PM 發表
我屋企人係比我養呀.
不過我想自己出錢養兔兔,
唔想成日依賴父母,如果成日要父母比錢買兔兔野的話,
咁我想問一句.隻兔兔係你自己定係你爸媽先?
(我講ge野,可能會令你唔鍾意,但係呢d係我嘅真心話.sorry!):0 ...

如果冇經濟能力當然要父母比,兔兔冇話分邊個既,但你養得佢佢就系你屋企既1份子
如果你系'想自己出錢養兔兔,唔想成日依賴父母',甘都可以理解你,但系如果自己真系吾得既就同父母傾下,因為兔兔既醫藥費都吾系少
如果你父母肯系你負擔吾起既時候幫下你,而你又肯定自己吾系1時貪新鮮/只系想玩下之類,每日肯花時間同佢玩,放佢出泥,幫佢'疏'毛等等既話(其實仲有好多野要考慮,但我吾打埋喇)..甘就ok..但你真系要'停1停 諗1諗'

瑤妖=) 2010-4-12 09:09:42 PM

回復 13# 的帖子

你放心,我唔會好似d人咁呢,一時貪玩囉,我已經停左3停,諗左3諗架啦.其實我只係想買糧姐,洗唔洗教訓我呢?如果我係呢到徵求幼兔糧係錯ge,0kay.咁sorry!
ssc314 2010-4-12 09:18:10 PM
但點解你話以朋友既經驗一包幼兔糧食唔晒?
我想問下你兔仔幾大呀?
如果係得2~3個月大~一包糧肯定食得晒個wor~

快速發帖