爆毛便便有蟲白色透明蟲><
點算好呢? 大家有冇見過呢?
我搵唔到有關資料
wesky 2010-4-12 11:17:19 PM
係一痾出黎就有?? 還是之後先有?
ymhuig)) 2010-4-12 11:32:55 PM

回復 2# 的帖子

頭先我又比左爆毛係成袋草度任食~ 跟住我見到袋草有幾粒便便 執起來看(我習慣間中近看他的便便,看看健唔健康)點知又見到白色透明的東東黏在便便上 我就按他一下下 點知佢識動:056:  其實上星期我都見過透明白色的東東 不過果次找按下去 佢沒反應 所以我最近都有觀察他便便 結果剛剛就給我發現了:050:
hh0 2010-4-12 11:37:31 PM
呢D透明白色虫虫, 兩頭尖尖的
是寄生在腸內既寄生虫, 亦係較常見
不用擔心, 去vet度食杜虫藥就無事
ymhuig)) 2010-4-12 11:41:11 PM

回復 4# 的帖子

謝謝~ 嗚~~~嗚~~~嗚~~~嚇死我了 見到D蟲我仲係咁打冷振:046:  爆毛你又要食藥冇陰公~~
hh0 2010-4-12 11:47:06 PM
生虫唔知會唔會消瘦呢?
ymhuig)) 2010-4-12 11:48:37 PM

回復 6# 的帖子

唔知道呀~~~睇醫生時我再問下醫生~
ymhuig)) 2010-4-12 11:54:10 PM
原帖由 wesky 於 2010-4-12 11:17 PM 發表
係一痾出黎就有?? 還是之後先有?

剛剛又看到有了 應該係一痌就有~~~
smallsuishan 2010-4-13 12:01:15 AM
咁盡快Book vet睇下了~~
ymhuig)) 2010-4-13 12:08:10 AM
原帖由 smallsuishan 於 2010-4-13 12:01 AM 發表
咁盡快Book vet睇下了~~

OKOK 明早打去BOOK~
connie0909 2010-4-13 12:10:04 AM
爆毛又要睇E生...上次見到你要食咁多藥已經...:022:
smallsuishan 2010-4-13 12:28:10 AM
病向淺中醫...~

小爆毛 你同何Hill一齊努力啦#^65^#
為食仔 2010-4-13 12:40:48 AM
可能係d菜洗唔乾淨,九龍動物既betty話d菜要浸耐d...
我矇仔半年前都試過,不過佢痾出黎個d虫係死左既,跟住我個一個星期無餵到菜,其實都無虫啦,不過都有去睇醫生,藥照食......
ymhuig)) 2010-4-13 12:42:11 AM
原帖由 connie0909 於 2010-4-13 12:10 AM 發表
爆毛又要睇E生...上次見到你要食咁多藥已經...:022:

唉...我都唔想...
ymhuig)) 2010-4-13 12:43:02 AM
原帖由 smallsuishan 於 2010-4-13 12:28 AM 發表
病向淺中醫...~

小爆毛 你同何Hill一齊努力啦#^65^#

何HILL加油~~~~

快速發帖