記得頭幾天餵Hill仔吃藥好像打仗一樣

但係過左幾天 他忽然愛上了吃藥吃草粉
每天差不多夠鐘吃藥 他看到我拿著藥盒便跟著我
不用再捉住他... 他會不斷催促你快點餵藥
每天被他催促....為食鬼

今天終於到了覆診日
Dr Ma 再一次為他body check
其他一切都很好 .. 1.49kg~
Hill仔的小腸進步了 大腸仍然是慢
所以便便又小又少
醫生說 有些兔兔可能一星期康復 有些要兩星期
有些可能是天性腸較弱
Dr Ma開了兩星期的藥 兩星期後覆診
希望何Hill吃完藥快D好番~~

p.s. Dr Ma都話何Hill貪靚
因為Dr Ma幫佢檢查完牙齒 Hill仔即刻梳頭梳毛 笑死~~

我係咪好串呢~~

仲有...Dr ma話小棠菜的莖是可以吃的~~

IMG_7747 (Small).JPG (89.37 KB, 下載次數: 19)

IMG_7747 (Small).JPG

IMG_7750 (Small).JPG (100.22 KB, 下載次數: 21)

IMG_7750 (Small).JPG

IMG_7751 (Small).JPG (109.56 KB, 下載次數: 21)

IMG_7751 (Small).JPG

IMG_7755 (Small).JPG (93.55 KB, 下載次數: 23)

IMG_7755 (Small).JPG

IMG_7768 (Small).JPG (96.94 KB, 下載次數: 19)

IMG_7768 (Small).JPG

IMG_7797 (Small).JPG (91.7 KB, 下載次數: 19)

IMG_7797 (Small).JPG

IMG_7800 (Small).JPG (92.19 KB, 下載次數: 24)

IMG_7800 (Small).JPG

m1k1 2010-4-15 06:45:55 PM
用毛巾包住得番個頭果張好搞笑#^43^#
m1k1 2010-4-15 06:47:43 PM
最尾果張'咩'嘴笑#^13^#
hill仔真系乖~祝hill仔快d好番晒啦~#^28^#
smallsuishan 2010-4-15 06:47:47 PM
我地練習左好多次先成功~
因為每次佢都會縮個頭入去 扮雞蛋...#^77^#
kolgnat 2010-4-15 06:57:05 PM
我隻pota都係一聞倒草粉味就癲哂- -"
好攪笑呀~hill仔同條毛巾一樣色..第一眼睇以為成個都係佢個身黎
mandycpi 2010-4-15 07:09:44 PM
個樣好得意...
真係好鍾意草粉咁wor..
希望你快d好返喇, hill仔!
小米 2010-4-15 07:09:46 PM

回復 5# 的帖子

我都係咁話..
hill 仔真係生性, 知道要食葯身體先會快 d 好
你條大腸要繼續加油呀!!
FATO_W 2010-4-15 07:13:29 PM
HILL仔 你同條毛巾融為一體WO!
HAHA 希望你快D好返啦
(不過可能你仲會好想食草粉同藥水)
之前噹噹病個陣又係食唔停口!
small_tra 2010-4-15 07:32:27 PM
我覺得兔兔病左係唔中意食草粉~

開始好返果陣,佢會捉住食架啦~!
明月 2010-4-15 07:54:40 PM
如果唔係m1k1講我都睇唔出有條毛巾添
Hill仔玩保護色
m1k1 2010-4-15 08:05:21 PM
hill仔想學點樣可以吾比人發現,跟住去偷野食,所以學識左用保護色呢招#^11^#
ping.tat 2010-4-15 08:19:10 PM
hill仔好叻仔~~~#^49^#
自己食藥藥, 唔洗媽咪捉你做春卷兔,
祝早日康復~~~加油, hill 仔 #^5_002^#
PhoenixY)) 2010-4-15 08:26:09 PM
Hill咁合作好叻仔喎. 用條毛巾包住佢那張相真係好得意. 最尾又見到佢咁精神整惑做怪, 真係好囉. Hill可以放心啦.
係呢Dr.Ma係邊度架?
smallsuishan 2010-4-15 08:45:42 PM
Dr Ma即係Betty個度~~

今晚天氣凍大家記住抱實兔兔~~~
ymhuig)) 2010-4-15 08:59:35 PM
今日爆毛都有去比DR MA睇病喎~~ 遇唔到Hill仔tim^^ 我都有問DR MA小唐菜個莖可唔可以食呀~ 佢都話可以食呀~~~^^ 晚點再PO爆毛近況:072:

快速發帖