如果大家心愛兔兔死左大家會點做??
small_tra 2010-4-15 07:55:37 PM
你未買兔~就問我地兔兔死左...點做~!?
:043:
m1k1 2010-4-15 07:56:25 PM
睇到你個標題比你嚇死左#^15^#
你系只系想問下兔友會點做定你既兔兔真系......?
明月 2010-4-15 07:58:06 PM
頭先一睇到個標題以為又有兔兔......
嚇得我
firen_freeze)) 2010-4-15 08:24:12 PM
我都俾你嚇親.....

你係想問火葬果D野定係其他野AR
mandycpi 2010-4-15 11:57:54 PM
希望唔係你的兔兔發生不開心的事, 只是你問定做資料喇.......
Maggie)) 2010-4-16 10:25:48 AM
嚇親.........

養都未養就話如果死左……:050:
katy)) 2010-4-16 10:46:40 AM
我都比你嚇親...
睇下佢係百年歸老,定係我地疏忽… 如果佢離開係對佢好,都唔要太傷心。
(講我就咁冷靜,到時我一定喊到死左#^37^# )

你可以參考下兔兔善於服務個POST (http://mini-house.info/viewthrea ... hlight=%B5%BD%B2%D7)
不過有呢個心理準備都係好,牠們總會比我們早一步離開。(所以我呀MA成日都話唔養好過養,"盞"傷心…)
otola 2010-4-16 11:57:08 AM
千秋王子, 不如你放多d 時間去學如何養兔,
之后再想呢d 生死問題都未遲,

兔兔吾會好易死, 怕只怕不懂照顧, 害死兔兔而已
~~~請珍惜任何生命~~~
:054:
千秋王子 2010-4-16 06:23:56 PM
我都係問定大家先ja~~因為e家草緊一筆令到我有能力養起兔仔一生的費用大家唔洗咁擔心我,,,因為我覺得大家睇錢睇得好重咩都講錢錢錢:032: :032:
搞到我養兔兔的決心加強左好多好多-3-"
gado1104 2010-4-16 06:40:38 PM
我覺得你真係無心養兔兔,你遲早只會當兔兔係
你既發洩玩具。

千秋王子 2010-4-16 06:42:24 PM
起緊唔會當係拖地布^^:035:
千秋王子 2010-4-16 06:43:02 PM
重細個咩??:028: 玩具
尤尤 2010-4-16 06:59:52 PM
原帖由 千秋王子 於 2010-4-16 06:43 PM 發表
重細個咩??:028: 玩具

你有心養兔兔既話...
不如你多D爬文...
其實有咩問題都歡迎你問....
希望你可以比兔兔最好既野....
但唔好抱住人有我有既諗法...
你都話自己唔細啦...應該識諗...
smallsuishan 2010-4-16 07:01:25 PM
原帖由 千秋王子 於 2010-4-16 06:23 PM 發表
我都係問定大家先ja~~因為e家草緊一筆令到我有能力養起兔仔一生的費用大家唔洗咁擔心我,,,因為我覺得大家睇錢睇得好重咩都講錢錢錢:032: :032:
搞到我養兔兔的決心加強左好多好多-3-"

有$養 唔等於 識養兔兔 or 對兔兔好
正如 D阿爸阿媽個個月俾一萬蚊個小朋友駛 係咪一定等於家長錫個仔
阿爸阿媽一個月俾一蚊個小朋友 係咪又一定唔錫小朋友
我諗 你既價值觀 有點問題!!!

呢度既兔友都係以經驗同你分享
因為我地經歷過 面對過 甚至面對緊

可能你覺得地地針對你
但係我地所有人既出發點都係 為左兔兔既幸福
我地唔希望再有兔兔受傷害

快速發帖