由上星開始...我著長褲(如果係短褲佢唔會咁做)..牠就成日跟住我抓&lam我的褲(有時咬到我隻腳)..lam 我對布鞋(lam到濕哂)..星期六個日我摸摸佢..佢無啦啦擒係我隻手到做左交X既動作....現在好容易就抱起佢放係我大肶到..以前佢唔很比我抱。我應該點做好呀...

connie0909 2010-4-19 04:40:20 PM
佢幾大啦???其實可以去絕育
明月 2010-4-19 04:57:10 PM
豆腐花之前都係咁樣,
我諗除左絕育之外都冇咩辨法,
或者Goody再有以上的動作,
你可以行開唔俾Goody靠近你。
P.s豆腐花因心臟天生細小,所以唔可
以絕育住,要等豆腐花3、4歲後先再決定。
Goody09 2010-4-19 05:47:33 PM
我諗佢得一歲多D,我無諗住同佢絶育呀,,因為我養得一隻兔,同埋同佢絶育我覺得好殘忍。
hh0 2010-4-19 05:57:34 PM
如果唔打算絶育既話, 就俾個毛公仔陪佢啦
mandycpi 2010-4-19 07:13:44 PM
原帖由 hh0 於 2010-4-19 05:57 PM 發表
如果唔打算絶育既話, 就俾個毛公仔陪佢啦

放毛公仔都ok? 怕唔怕咬架?
choi_ching 2010-4-19 07:22:50 PM
但係同佢絕左育 對佢身體都會好d
唔絕育等佢年紀大左 有d咩事就真係對佢殘忍啦

就算告有3隻兔兔分開養都好 但我都會同佢地個個都做絕育架
為佢健康著想 考慮下同佢做絕育啦
hh0 2010-4-19 09:30:14 PM
原帖由 mandycpi 於 2010-4-19 07:13 PM 發表

放毛公仔都ok? 怕唔怕咬架?

唔知架, 有兔友試過放公仔俾巨發洩
如果咬唔鍾意就換過另一樣代替品
好過成日圍你隻腳吧~~
慧威喂 2010-4-19 09:35:23 PM
絕育好d~
又唔會因為發情而有奇怪行為, 老左又可以減少患某d病的風險~
chung22003 2010-4-19 09:57:05 PM
絕育的好處 :
根據一些資料顯示,母兔約4歲的時候,有超過百分之五十至八十的機會會患上子宮癌、卵巢癌、乳腺癌等疾病,而公兔亦有可能會患上睪丸癌。絕育有助減低兔子患上這些癌症及其他相關疾病的機會。
FATO_W 2010-4-19 10:38:01 PM
噹噹都係牙...
唔知係咪多左隻兔女係屋企
激發左佢... -_-
而家識UNUN....好在而家慢慢聽我NO之後受到控制
光之天使)) 2010-4-19 10:49:32 PM
如果唔打算絕育~
你自己要注意下~
可能佢會有噴尿等行為~~傢俱要包好,清潔好~
另外,可能會霸地盤等~

至於un un...我諗你自己避開下la
同埋比公仔佢試下la~