最近幾天早上,想加草草比小b食,但係見到佢個草架上仲有好多草向度,所以我無加到就返左工了。晚上又想加草的時候,發現小b既草架只是吃了少少既草,還剩下很多的草,所以只係加了很少很少……

平時,佢既食量都係好得人驚……食到無一刻停咁……每餐都要加兩大個草架比佢食先ok……但點解最近這幾天,牠沒有吃那麼多呢……

至於cc方面,又係正正常常既大粒黃金便……如此link的大小
http://mini-house.info/thread-8154-1-1.html

我覺得佢又行得走得,不過比之前lazy左,叫佢好多次都唔出籠玩,唔知會唔會關天氣事呢﹖﹗:051:

831555 2010-4-22 04:32:11 PM
小q都係食小左草
Maggie)) 2010-4-22 04:47:19 PM
我覺得少左dd都ok……但而家少左好多…… -_-":054:
otola 2010-4-22 04:54:35 PM
我 david 都係, 我好担心, 食少左草 & 飲少左水 , 好少 cc  , 又係咪甩好多毛
我今朝比菜佢就係咁食,
我巳經開左 冷氣3日, 但都無好轉過
book 左 sunday 睇醫生
兔協姐姐叫我比多d 菜佢, 比其他草 (果樹草) , 點都要令佢食d 野

janjan 叻叻,  乜都 good
Maggie)) 2010-4-22 04:57:39 PM
to otola﹕
見到david仔咁,我都好擔心佢,希望佢只係因為天氣問題吧﹗

小b都係食少左草、飲少左水,但cc都好似差唔多……平時小b都唔鍾意食菜菜……果樹草唔知佢食唔食tim………等我放工後去買下先……希望鋪頭無關門吧……
firen_freeze)) 2010-4-22 05:00:01 PM
我隻MAX都仲係食咁多草喎....

不過兔兔係可以因為天氣潮濕而食少左草...潮濕都會令草草濕左兔兔唔食...

我開左風扇間屋冇咁局,MAX就正常返啦#^11^#

你睇下你駛唔駛開大D個冷氣
Maggie)) 2010-4-22 05:02:40 PM
屋企對住個山邊,所以都幾大風,真係唔熱,屋企個溫度計只係keep住21-23度……應該唔駛開冷氣掛……可能係潮濕令草草濕左小b唔肯食掛……但願如此﹗:054:
otola 2010-4-22 05:43:57 PM
己經換左另一包草比 david, 但都食好少
david 吾好嚇媽媽:015:
831555 2010-4-22 06:01:50 PM
你試下用手喂草試下食唔食
colour)) 2010-4-22 06:07:32 PM
落雨天氣我弟弟都食少左草..但cc都係咁大粒同金色
Maggie)) 2010-4-22 11:23:56 PM
原帖由 831555 於 2010-4-22 06:01 PM 發表
你試下用手喂草試下食唔食

更加唔會食﹗佢唔鍾意我餵佢食野既……:056:
mandycpi 2010-4-23 09:40:56 AM
...我都覺得蚊蚊食小左草... 仲有發脾氣都多左...:024:
otola 2010-4-23 10:00:41 AM
我都試過用手喂草枝, 佢食幾條,
喂花, 佢就一定 食
:036:
Maggie)) 2010-4-23 10:03:58 AM
原帖由 otola 於 2010-4-23 10:00 AM 發表
我都試過用手喂草枝, 佢食幾條,
喂花, 佢就一定 食
:036:

花花同好綠既葉一定食,但唔多……同埋,如果d葉同花之間有果d枝枝,小b係完全唔想食........
otola﹕我地果兩隻兔b係唔係夾定gar﹖﹗:054:
otola 2010-4-23 10:16:41 AM
:047:
乖仔, 吾好咁la, 你係咪想我陪你多d,
所以吾多食草, 要我用手喂先肯食d ,
定係天氣關係, 令你無乜食慾  ... ?? !!
今日已經第 8 日 , 仲係食好少 t 草, 但比糧 / 菜 / 同果樹草 你又肯食,
吾好再玩媽媽la ,
星期日帶你同哥哥睇醫生, 希望吾好落雨,  :015:

快速發帖