achers 2010-4-23 06:53:15 PM
(你冇問清楚你屋企人?):013: ......你D物品有冇相睇

hamster1013 2010-4-23 07:22:50 PM
買之前你無諗清楚所有問題架咩?
煩請將兔兔及所有用品的相上來,
最好詳細列明。
tracybb 2010-4-23 08:10:53 PM
買之前點解唔同屋企人傾好先呀:042:
係邊到買?? body check左未架?
最好講哂d資料同相 較易有人照顧兔兔呀
hh0 2010-4-23 09:17:17 PM
0甘快玩厭?
見你之前D post 都好缺乏養兔知識
但只要肯好好學習一定有幫助
視乎你愛錫隻兔有幾多, 有否付出真愛心

屋企人唔俾養, 呢個真是借口嗎?
如果唔俾, 你又可以買兔?
有無了解為什麼會唔俾,
是你不懂得打理而令你或家人對兔兔產生厭惡?
在你買兔兔回家的一刻, 你已經是她的全部
在你離棄她之前先好好反省一下
你到底有沒有付出過愛心去照顧她
請不要當生命係玩具
aina 2010-4-23 10:16:19 PM
你會唔會過份左呀!!!
咁快就唔要!!!
你買返黎之前冇同屋企人講清楚傾過嫁咩!!!
睇你都唔會大得去邊, 咁做人都有.....
有冇搞錯呀!!!!!!!
賣兔用品都算, 仲要賣埋兔!!你當佢係咩呀!!!佢都有生命嫁!!!
firen_freeze)) 2010-4-23 10:33:08 PM
冇愛心O既人,講幾多都冇用,唔尊重生命O既人,直到有人當佢條命係路邊野草佢先會感同身受....

BTW,,而家D細路都唔聽屋企人話架啦,先斬後奏好正常,結果變成咁可能未必真係佢唔想養兔仔O既....

大家唔好再罵佢啦,反正咁樣兔兔都唔sure 得到好好照顧...

佢仲係兔BB咋,睇下有冇人有心養左佢好過....
ssc314 2010-4-23 10:36:59 PM
你有冇同屋企人商量過??
我覺得你買左人地返黎,照顧人地係你既責任,
唔好因為自己既私人理由而去放棄一個將會愛你一世既人
你有冇諗過要對佢負責任?
如果你有既話,,你都買左返黎,你唔可以說服下你屋企人既咩?
如果你知一早唔得點解仲要帶人地返屋企?
anthony 2010-4-23 11:11:12 PM
你咁樣真係...你個籠咩樣架???
smallsuishan 2010-4-23 11:39:31 PM
如果你真係打算放棄兔兔
請把所有詳情post出黎
kiki_kiki 2010-4-24 12:25:09 AM
如果真係冇心養,,,,,咁你比人都係好事~
兔兔就好無辜~希望有個真心對佢好既主人可以比兔兔付託終生la#^56^#

同埋買兔唔係一時衝動!
最基本第1條件係你屋企接唔接受到~
莫講話醫藥費等其他野~
如果你唔諗下你屋企有冇人反對就即刻買,,,
兔兔一番到去唔係因為病痛,,or能力負唔負擔得到,,,而就比人嫌棄趕走,,,,
對於大家黎講都會好心痛,,又愛莫能助~
elvisli 2010-4-24 12:43:27 AM
放棄唔再養都好..請為兔兔做最後的一件事

就是將兔兔相放上網..身色新主人..為佢搵一個真正的家
千秋王子 2010-4-24 12:58:32 AM
:029: :029: 你好無恥呀!!!!
fishbu 2010-4-24 02:14:43 AM
仲要「有意請PM我」... ...
呢個post真係要日日keep住曝光先可以令你post晒D野上黎?
你仲想睇到幾多人鬧你呢?
guggg 2010-4-24 12:09:49 PM
你咁不負責任都得???
希望你以為唔好再養任何pets!
因為你無當過佢地係生命!!!

快速發帖