中槍??

hkrchei2 發表於 2010-05-02 21:13|只看該作者|倒序瀏覽|打印
想請教一下,#^77^# #^77^#

我睇D資料講兔兔如果FEEL 舒服就側身攤係度~~ 或者扒晒係度咁~...

但係我家花花, 呢兩日都不斷攤係度OR扒係度~~ 有時係草上面, 有時係廁所上面...
咁正唔正常呢~????

(成日都好擔心花花咁~~~...)

栗子)) 2010-5-2 09:45:56 PM
我隻栗子成日側身攤係度唔夠幾秒又反1反
只係見過佢1-2次側身合埋眼訓1陣.......
花花可能對屋企有安全感先會周圍攤:012:
Y_S_ 2010-5-2 10:23:19 PM
係囉 , 我都好好奇丫!!!???
同埋我可以係呢度問題嗎??
唔知點解呢幾日我家砵砵豬成日扒係度唔多願郁 ,
就算放佢出黎都係行一陣就又扒係度 , 放返到籠度食左少少野又扒 , 好似好懶咁 ,
我想知兔兔係咪都係咁ga??定係我屋企冇野俾佢玩所以覺得悶 ,

同埋日頭唔多食草 , 但俾糧同菜就食 , 但d草冇咩點郁過 , 唔知係咪放佢黎懶得返入去食 ??
但夜晚至凌晨就有食 , 都唔知咩事嗚
FATO_W 2010-5-3 12:00:30 AM
佢地咁樣係正常架
攤係度係舒服既表現
同埋兔兔係夜晚會食得最多草
日頭係無夜晚食得咁多的
vickymcchong425 2010-5-4 01:15:31 PM
原帖由 Y_S_ 於 2010-5-2 10:23 PM 發表
就算放佢出黎都係行一陣就又扒係度 , 放返到籠度食左少少野又扒 , 好似好懶咁 ,
我想知兔兔係咪都係咁ga? ...

留意下點樣唔多願郁,便便有冇唔同到,有冇細粒咗?兔兔係夜行動物,通常夜晚先係最活躍,日頭多數都會瞓...留意下食草既份量,黎緊天氣開始熱,兔兔都會食少咗草,所以要注意兔兔散熱問題...
我隻什果同啫喱日頭都係咁瞓,啫喱仲懶到攤係度食草添...:024:
bonedog 2010-5-4 04:59:39 PM
原帖由 Y_S_ 於 2010-5-2 10:23 PM 發表
我想知兔兔係咪都係咁ga? ...

留意下會唔會係天氣太熱 食小左野 同埋咁攤長個身可能因為佢好熱 所以申長係地下等自己涼D..
同埋熱都會令佢地唔想食野, 會腸停 留意D 屎正唔正常飲水量正唔正常

食草方便夏天係會比冬天食小左.. 但便量同大細唔會差太多

快速發帖