今日見栗子冇咩精神,鼻黃黃,好似病病地咁
俾糧佢佢又好肯食..但食完後又係攤係度
栗子第1次咁樣.岩岩打左去9龍動物醫院
Dr Betty最快都要星期日下晏.職員而家食緊飯未約實時間.最快3點半打去再約
琴日先睇完[血的控訴 – 大圍珍禽異x – Dr. Peter Morgan]
估唔到今日就到栗子病要睇獸醫.有陰影#^73^#
好驚栗子係下任主角..小妹第1次養兔.好擔心栗子會有事#^37^#

1)栗子肯食草/糧同飲水,便便正常.呢幾日我要點做?
2)門診250藥另計..知唔知大約幾錢?小妹仲係學生要預返
3)9龍動物醫院近邊?我住油塘有冇車去到?
4)見獸醫個日要帶d咩去?仲有d咩要注意?

寧願栗子發我皮氣.係地下大大小小都唔想冇左栗子..
除左流淚同擔心.都唔知可以點做.感覺好傍惶無助
約左星期日4點3見Dr Betty
栗子今日好活潑..食野便便個D同平時一樣
佢身上有小量既血痴係D毛毛度,搵佢全身都搵唔到傷口
我剪左有血個D毛毛.星期日帶埋去

買左生理鹽水..個鼻得返小小黃.洗唔洗抹下佢個鼻?

Cody)) 2010-5-12 02:55:25 PM

回復 1# 的帖子

栗子肯食草, 食糧, 便便都正常, 咁有無打噴嚏? 九龍動物醫院近舊機場富豪酒店, 詳細地址係: 九龍城啟德道24及26號地下.  TEL: 2382-3300
栗子)) 2010-5-12 02:59:57 PM
無打噴嚏.只係冇精神+鼻黃黃
我係路痴..要上網搵搵路線圖
珊迪小姐 2010-5-12 03:24:57 PM
如果栗子肯食野肯飲水便便又正常 淨係有些許鼻黃黃
應該就吾係甘急切既 book星期日都ok丫
留意下今晚果餐既情況點先啦~
Maggie)) 2010-5-12 03:59:44 PM
原帖由 栗子 於 2010-5-12 02:46 PM 發表
今日見栗子冇咩精神,鼻黃黃,好似病病地咁
俾糧佢佢又好肯食..但食完後又係攤係度
栗子第1次咁樣.岩岩打左去9龍動物醫院
Dr Betty最快都要星期日下晏.職員而家食緊飯未約實時間.最快3點半打去再約
琴日先睇完[血的 ...

好似14號巴士會去到……九龍動物醫院
connie0909 2010-5-12 04:03:24 PM
如果佢冇打噴嚏既話應該冇事....肯食野又有便便既話就唔洗擔心...睇多幾日..佢平時係咪都係咁懶??唔行嫁?
guggg 2010-5-12 04:09:28 PM
其實我覺得唔一定要DR.BETTY, DR.YAN同DR.MA我都覺得OK.
你可以睇左先
otola 2010-5-12 04:29:52 PM
如果可以, 你試下開冷氣,
有可能太熱, 佢吾想食, 吾想育

栗子肯食草/糧同飲水,便便正常 ==>> 情況都ok, 吾好太担心la
栗子)) 2010-5-12 10:17:48 PM
原帖由 珊迪小姐 於 2010-5-12 03:24 PM 發表
如果栗子肯食野肯飲水便便又正常 淨係有些許鼻黃黃
應該就吾係甘急切既 book星期日都ok丫
留意下今晚果餐既情況點先啦~

我見到栗子打左連續打左2個噴嚏.
佢都肯主動食野不過食小左好多..岩岩睇個廁所有1坐山仔
栗子)) 2010-5-12 10:20:08 PM
原帖由 Maggie 於 2010-5-12 03:59 PM 發表

好似14號巴士會去到……九龍動物醫院

唔該你..只怕巴士唔俾動物上車..唔知有冇小巴可以去到呢?
栗子)) 2010-5-12 10:24:23 PM
原帖由 connie0909 於 2010-5-12 04:03 PM 發表
如果佢冇打噴嚏既話應該冇事....肯食野又有便便既話就唔洗擔心...睇多幾日..佢平時係咪都係咁懶??唔行嫁?

我係放養.佢好中意玩.成日走黎走去.又彈上我張床要我俾野食佢
只係玩到累先會攤係度訓..除左用食物引誘栗子佢會自動彈上張床之外
佢今日都冇咩點出籠玩#^37^#
栗子)) 2010-5-12 10:26:02 PM
原帖由 guggg 於 2010-5-12 04:09 PM 發表
其實我覺得唔一定要DR.BETTY, DR.YAN同DR.MA我都覺得OK.
你可以睇左先

我第1次帶動物睇獸醫..咩都唔識.想搵個信譽比較好><
栗子)) 2010-5-12 10:29:54 PM
原帖由 otola 於 2010-5-12 04:29 PM 發表
如果可以, 你試下開冷氣,
有可能太熱, 佢吾想食, 吾想育

栗子肯食草/糧同飲水,便便正常 ==>> 情況都ok, 吾好太担心la

我家前面係海後面係山..比較清涼
可能係前幾日開冷氣..關左之後冇俾風扇佢
溫差大..而令佢病左..栗子食小左草><
baby_fire 2010-5-13 02:52:10 PM
Dont worry a=] 其實兔仔咁細隻,我帶過BUBU幾次坐巴士都無事,因為可能巴士司機知道佢唔識叫,就無咩野.
如果你巴士方便,就搭巴士啦,唔好咁高調拎住佢周圍FING就OKAY= =
hkrchei2 2010-5-13 03:29:17 PM
原帖由 栗子 於 12/5/2010 22:26 發表

我第1次帶動物睇獸醫..咩都唔識.想搵個信譽比較好>

dr. ma 都幾好~ 我四月尾同花花去做body check...
一個星期後花花有d唔舒服...
都係睇dr. ma

雖只隔一個星期, dr. ma 都同花花由頭睇到落腳~~~
dr. ma 好細心丫~!!!

巴士, 唔怕呀~~ 唔好拎飛機籠,
拎兔袋, 唔係好覺呀~~~~
上左車坐埋一邊就ok~~~

快速發帖