..唔知各位兔友出國旅行時...
家中兔子會點處置?
因我家工人早幾天辭職走了
我下個月尾會與家人到韓國旅行
到時兔兔便冇人照顧...
我家兔兔有6yr old了..我曾經出國旅行..當時有工人照顧我不擔心..
現在不曉得如何是辦..到時拿去兔酒店嗎??
那裡我寵物酒店較好?以往聽過有人帶到酒店後..人員不好好照顧..兔子受傷/病
其實我也好擔心...
所以想請問有冇兔友..到時可照顧兔兔一段時間..我會付照顧費的...
因為有識照顧兔兔的人照顧兔兔..我覺得較安心..
不知大家會否覺得我處理得不好..
但我真的不曉得如何是辨...希望大家給點意見...謝謝

smallsuishan 2010-5-14 11:18:15 PM
其實 有好多地方都有寄養服務
E.G. 兔協 8號 ......
你可以打去問問
hamster1013 2010-5-14 11:31:50 PM
仲有寵物蛋~
係一隻兔兔定二隻兔兔?
囡囡)) 2010-5-14 11:45:38 PM
原本2隻...不過兔媽媽上年老死..現剩兔囡..
我arm arm check 返你地舊post..pet xgg照顧比較好..
但要80/一日..我去一星期..預兔兔早一日過去遲一日返..即total9日...要成720...
我只係學生..其實預最多500幾寄養
唔知有冇人係pet xgg 會員/vip呢?
因為可以平D>"<""
smallsuishan 2010-5-14 11:50:47 PM
我對暫養真係冇咩認識
不過如果有兔友試過都話ok 都係差二百蚊
你可唔可以同屋企人商量一下??

其實 你叫兔友幫你暫養都係難事
因為大部份兔友自己都養緊兔兔
如果忽然間 間屋兔左一隻兔兔 對你的兔兔同兔友的兔兔都會造成影響
touch wood兔兔係呢段時間發生咩事 ... 到時就麻煩了!!~
所以 你都係睇下仲有冇其他地方係OK既!!
m1k1 2010-5-14 11:54:09 PM
叫值得信任既朋友幫下手得吾得?
hh0 2010-5-14 11:56:31 PM
你住邊區? 找人寄養要帶埋籠過去唔太方便既
都係考慮下出面D寄養
或者托朋友親友上門幫你照顧得唔得呢
珊迪小姐 2010-5-15 12:09:57 AM
下個月尾呀?有無問過兔協有無位呀?
你只兔兔好得意呀~~面珠特別長毛 HAHA
點解個籠好似甘細既....?錯覺嗎?^^"
囡囡)) 2010-5-15 10:41:27 AM
等間我打左pet xgg問下情況先..
個籠幾年前的..呢個係2層好大的~~
依家用狗籠養~呢個款~用左3年~幾好用

elvisli 2010-5-15 02:33:45 PM
...叫屋企人比囉...無理由有錢去旅行..無錢寄養兔兔..

你住邊區.我幫你留意下有無人可以幫幫你
suki雅` 2010-5-16 01:35:28 PM
其實我第一次想兔兔.
都有d想試下幫人照顧下兔兔幾日戈d咁.當預先練習下-3-
不過我諗應該冇人願意將心愛既兔兔交比一個未養過兔兔既人orz
hh0 2010-5-16 04:40:18 PM
原帖由 suki雅` 於 2010-5-16 01:35 PM 發表
其實我第一次想兔兔.
都有d想試下幫人照顧下兔兔幾日戈d咁.當預先練習下-3-
不過我諗應該冇人願意將心愛既兔兔交比一個未養過兔兔既人orz

一定無人會0甘做
你去免協做下義工咪可以lor
suki雅` 2010-5-16 08:06:50 PM

回復 12# 的帖子

去兔協做義工洗唔洗入會戈d?
(入會洗唔洗比錢@@?
我要儲有咁多得咁多錢預比兔兔..
囡囡)) 2010-5-16 10:36:08 PM
我訂 pxtegg la~thx everyone~

快速發帖