BB成日都會幫奶茶lam耳仔lam毛...
我問過個vet佢話係正常既...呢個係佢地既相處方式..
但係我今日發現奶茶既左耳甩毛~!! (仲紅左)

會唔會係BB成日lam有時會咬到所以咁樣????
佢地應該係唔會打交架,,因為佢地都好frd...
但點解會lam到甩毛~!??

wesky 2010-5-15 11:48:04 PM
請善用編輯功能好嗎??
fishbu 2010-5-15 11:56:03 PM
我唔係唔善用....係Internet出現問題
不斷話我個topic發表唔到
wesky 2010-5-15 11:59:05 PM
ic~ 下次再係咁, 先去首頁睇下發左帖未, 按多幾次就會發多幾次帖
fishbu 2010-5-16 12:02:27 AM
好的,,明白,,
但係張相始終upload唔到...
wesky 2010-5-16 12:05:11 AM
可能太大, 你試下upload 上facebook, 再download 返黎黎, 然係再係呢度 upload
fishbu 2010-5-16 12:15:38 AM
好似得左#^60^#
光之天使)) 2010-5-16 12:21:20 AM
我睇到喇~~
或者你再觀察~
特別係bb lam佢既時候,睇下佢有無縮~
同時留意返甩毛既位置有無擴大~

如果有異樣可能就要去check 一 check~睇下係受傷定係有病
fishbu 2010-5-16 12:38:08 AM
原帖由 光之天使 於 2010-5-16 12:21 AM 發表
我睇到喇~~
或者你再觀察~
特別係bb lam佢既時候,睇下佢有無縮~
同時留意返甩毛既位置有無擴大~

如果有異樣可能就要去check 一 check~睇下係受傷定係有病

好,,呢兩日我密切留意~!
BB真係lam得好大力,,都唔知係捉虫定係咩事...
vickymcchong425 2010-5-16 01:38:36 PM
我隻什果lam啫喱都係咁~~lam得好大力同好肉緊,由其事什果會好大力咁lam啫喱隻眼,lam到啫喱係咁縮....不過什果成日lam啫喱都未試過好似你咁樣...所以都係留意下,或者你用生理鹽水幫奶茶洗下啦~~
fishbu 2010-5-16 10:13:19 PM
我睇左成日...奶茶冇縮度...BB仲係繼續lam...
fishbu 2010-5-22 07:32:44 PM
話說奶茶隻左耳比BBlam到又紅又甩毛之後 我1見到BB lam佢我就stop佢,
本身情況有好轉的, 但尋日我發現佢又起勢lam~仲連右耳都唔放過, 1啖咬落去!:056:
我見奶茶平時都冇反應, 今次即時閃左就知出事
我check下奶茶右耳..真係紅左仲少左忽毛T^T
即刻分開佢地 (BB係cage奶茶係出面) book埋vet睇

今日Dr.Cathy話BB係太錫奶茶驚佢有虫先會咁 囧
但唔排除奶茶真係有虫 所以拎左D毛毛做test, 3日後有result
佢問點解奶茶唔還手= =" (佢可以走開或者表示不滿但咩都冇)
Dr.Cathy話佢地係咁= =" 梗係有1隻係主動1隻係被動............................:043:
最後佢開左盒藥膏比奶茶, 1日搽2次~ 話10分鐘內唔可以比佢地lam到...

希望冇事啦:077:
wesky 2010-5-22 07:45:28 PM
lam lam 下一啖咬落去  =0=??
fishbu 2010-5-22 09:50:45 PM
原帖由 wesky 於 2010-5-22 07:45 PM 發表
lam lam 下一啖咬落去  =0=??

係啊:043: 嚇死我
攪到而家好似「崩左忽」咁... 不過冇流血,..

睇完醫生番黎bb又冇再整奶茶耳仔啦喎= ="
唔知係咪識聽醫生講野話再係咁就要分開唔比1齊玩 ..哈哈

快速發帖