我係b侏媽牙....
因為 忘記了密碼 所以開左個新戶口

大約2星期前左右 夜晚放工 9-10時左右
經過上水唔知某屋村的垃圾站
見到有2隻兔仔 比一個呎半籠裝住 比人遺棄了
因為個陣係落緊大雨和行雷
所以就將2隻兔暫放起朋友屋企

想問有無兔友有意領養....
因為想佢地盡快有一個家

相片/其他資料可能要夜少許先upload上黎
領養者不介意是新手 但一定要有心
仲有將來有什麼事都不離不棄 可以將他們視如已出
m1k1 2010-5-16 07:58:47 PM
哇!!d人甘衰架!!!如果佢地吾系遇到你...點生存落去啊!!
smallsuishan 2010-5-16 08:40:32 PM
你upload相 我睇下有冇朋友可以幫到手
Elyse_Pui 2010-5-16 11:17:39 PM
白色猫猫兔 應該大概6-7個月左右
仲好細個....性別有可能是女仔
健康的 鼻仔同 patpat都好乾淨...
但唯一有個問題是可能 前主人很久沒有幫他/她剪指甲
血管已經跟住指甲一起生長 形成左鬼爪手
即使剪左指甲 都會比一般兔仔的指甲長

Elyse_Pui 2010-5-16 11:19:01 PM
鬼爪手

hkrchei2 2010-5-16 11:24:35 PM
好可憐丫~~ 希望兔兔快D搵個好主人啦~!!!!
hh0 2010-5-16 11:29:59 PM
o....應該從未剪過甲嗎?
生到0甘樣,
hamster1013 2010-5-16 11:59:14 PM
咁仲有一隻呢?
又係咁.......
點解啲人可以咁恨心......#^62^#
仲落雨同行雷,
兔兔一定好驚,
好彩遇到你~
光之天使)) 2010-5-17 12:03:56 AM
唉.....好可憐....竟然扔去垃圾站!?
又多菌又熱....
我真係寧願佢棄去xx門口(雖然唔應該)

隻兔咁可愛...
隻手攪成咁...
Elyse_Pui 2010-5-17 12:08:47 AM
另外一隻搵了朋友收養了....
佢好乖的 可以手抱
因為為左方便照顧她 不用經常出入 所以今日接了她回家照顧
不過除了指甲好長外 仲有2隻腳仔都有腳倉
但問題不大 只要小心地照顧就OK

仲有牙仔 各方面都好好
飲食方面可能要慢慢調教
elvisli 2010-5-17 10:03:04 AM
ELYSE..不如你收養左佢啦..呢個係你同兔兔既緣份.
Maggie)) 2010-5-17 04:05:43 PM
原帖由 Elyse_Pui 於 2010-5-16 11:19 PM 發表
鬼爪手

真係好似鬼爪咁……
其實你養唔養到多一隻﹖

正如樓上咁講,你見到佢地,係你地兩個既緣份,既然有緣,不如收留佢la﹗:054:
小米 2010-5-17 05:56:58 PM
腳瘡有冇相睇?
早幾日有朋友同我講佢有個朋友(新手)想養兔...
等我落下咀頭先!!
dorothy 2010-5-17 06:11:19 PM
我已pm妳, 妳check下
小米 2010-5-17 06:19:12 PM
濛豬媽, 你係咪有意收養?

快速發帖