養小b前,我日日都成晚上12點先回家、成日每到有holiday就立即去旅行玩,我養左小b後日日都早左返去睇佢,照顧佢……

我比起之前黎講,個人細心左,日日都早左好返屋企……連旅行都唔敢成日去:054:

咁你地呢﹖
千秋王子 2010-5-24 11:27:22 AM
番學等放學~~
放學跑番黎陪佢出黎屋企玩
玩完按摩梳毛
之前就番學等放學
放學出街玩- - 有陣時唔返學添玩到
成日係食煙~~因為有左佢關係so我介左了
呀媽叫我返大陸即日來回我都唔so佢- -
搞到呀媽好僧v仔成日係屋企同佢玩~~
唔洗理呀媽啦??
我o咀了:056:
syl 2010-5-24 01:11:01 PM
養兔前覺得留係屋企好無聊,
依家覺得自己有個女咁
成日驚佢冇草食冇水飲,
如果呀媽都夜返, 我就會早返
得閒冇事就諗起佢, 想快d返屋企睇佢
最緊要係唔開心或者悶既時間都有佢陪我 =]
個人冇咁易諗返一邊 #^9_003^#
千千 2010-5-24 02:16:17 PM
多 左 trubi  成家 多 個 話題"#^72^#
日 日  都 陪 佢 玩
有 時 累 得 制 都 唔 想 郁
但 諗 到 小 b 唔 識 自己 搞"#^73^#
唯 有 死死 氣 搞 埋 先 訓"
#^71^#
mandycpi 2010-5-24 03:32:20 PM
養左兔兔後.....
朋友改變: 依家一見面都先問下我隻兔兔...
                   多左收到有兔兔logo的禮物... :073: 呵呵
屋企改變: 主要係整齊左.. 唔敢亂放野... 每日幾攰都好.. 一定搞下清潔...
自己改變: 個人做野定時左好多(9:30一次糧同清潔 7:00又一次)..
                  運動又多左(成日同蚊蚊玩"跑步遊戲")..  
                  去pet shop行多過行街買衫:040: (每2至3日就去一去)
achers 2010-5-24 04:18:00 PM
你地講既野中曬呀!!!我都係咁呀,我覺得養左棉花仔之後我打字快左(因為成日上黍留言)
睇到兔友整D野比兔兔(我又會試下整比個衰仔)
又成日都想知佢諗緊咩,會唔會棉花媽有咩做唔好令你唔舒服(令到我開始會顧及別人感受):048:
我而家已經去到痛在你身痛在我心視如己出既境界啦...(牠比誰都緊要):020:
bbandwingki 2010-5-24 08:45:58 PM

回復 1# 的帖子

係呀....
養左之後成日都好想快d番屋企.....
又唔想去旅行喎.....#^79^#
喵女)) 2010-5-24 10:17:17 PM
支持你地~~
同感呀XD
兔兔威力好大呀#^64^#
colour)) 2010-5-25 12:25:29 AM
係dee dee比左一個常清潔的習慣我.我以前都算係一個比較污where嘅人..
但dee dee嚟左後..我依家每一天起身後都係幫佢洗完籠先刷牙....haha...
.
otola 2010-5-25 12:46:40 PM
原帖由 千秋王子 於 2010-5-24 11:27 AM 發表
番學等放學~~
放學跑番黎陪佢出黎屋企玩
玩完按摩梳毛
之前就番學等放學
放學出街玩- - 有陣時唔返學添玩到
成日係食煙~~因為有左佢關係so我介左了
呀媽叫我返大陸即日來回我都唔so佢- -
搞到呀媽好僧v仔成日 ...

兔兔將你變乖了,
希望你都要努力讀書, 而家搵工 & 搵食好難,
而家你有父母養, 將來你要供養父母 & 兔兔,
比d 心機la
津津豬 2010-5-25 01:50:15 PM
我都係,一到下午,表示就快放工可以見到隻仔就開心架喇!:073:
Jessie)) 2010-5-25 02:48:10 PM
我既改變都好大, 養兔仔前我個人好唔中意小朋友,
一見到小朋友就冇啦啦火滾, 見到小朋友喊就會好開心=_=
而家有左豆潤, 就對其他小朋友有耐性左, 因為自己屋企都有一隻百厭星丫嘛:059:
anthony 2010-5-25 11:29:37 PM
同大家都係一樣 早左返屋企 一放工就返屋企 陪佢地
屋企乾淨左好多好多- -因為平時我屋企冇乜打掃,依家一日打掃幾次
同埋細心左好多 可能試過有2隻兔兔死左既關係...
依家我特別緊大細囡 怕佢地會離開我 唔要DADDY :050:
iu1115 2010-6-26 05:55:17 PM
我養左兔兔之後就介左煙~
因為我每次食完煙(已經洗左手)之後掂兔兔~兔兔都會走開唔理我#^37^#
但我冇食煙之後佢冇左係咁對我#^30^#
long~spirit 2010-6-27 12:14:10 AM
我每日早20分鐘起身幫佢換廁所墊材同餵食物,放工都盡量盡時7時餵佢同換墊材,每日盡量放佢出黎俾佢自由咁走黎走去由放工到我訓前,返工有時都擔心佢,我當佢係我既第一個小朋友,所以改名叫林B,雖然佢見到我走埋黎多數都係為食野,但我都好鍾意佢,佢已經係林家一員了

快速發帖