大家可唔可以比d意見我

kulu佢近排d屎屎細左
但係數量仲係多
胃口都好好
仲飲好多水

不過都成日唔動,唔出寵
出左黍都係爬係地
唔俾人摸

佢之前都唔俾人摸肚仔
但係俾人摸背脊
宜加唔知點解一掂佢(背脊)
佢就衝入寵

試過開冷氣
點知d屎屎仲細

我又無咩嚇過佢。。。。

大家覺得洗唔洗帶佢見醫生?
或者我可以做d咩?
同唔到佢按摩肚仔
因為佢太敏感啦,唔想梗硬黎
光之天使)) 2010-5-27 01:03:09 PM
d草有無問題呀??
前掛oxbow一d枝都無,我total食左兩日,
便便開始變細,後來真係變好細~
我覺得係要去睇醫生既程度,
後尾我買左d momi返黎溝,變變又靚返晒~
所以你d草有無問題呀??
有無試過買第二包細既返黎睇睇?

見你話佢食野飲水份量差唔多~

有無試過減菜/減糧睇睇有無改變呀?

摸唔摸到佢肚仔feel下實唔實?

情況維持左幾耐呀?有無一兩星期?
如果你真係唔放心既,
就帶佢去睇vet la,買個安心都好~
我自己上次就好好彩,係草質既問題~
喵女)) 2010-5-27 01:05:36 PM
摸背脊就走?
係咪覺得痛定驚?
學TOTAL媽買D MOMI返黎睇下點~
珊迪小姐 2010-5-27 02:15:15 PM
係囉 近排有無轉草呀?可能關d草事!!
之前我charcoal都係因為食左oxbow 搞到CC細哂ga!
而家溝MOMI 佢都食左葉先 真係激氣><
redbean 2010-5-27 03:45:06 PM
Kulu 係食開apd 既, 一直都無轉過
apd 係兩個月前開始d草變到好硬
近乎得枝無葉
不過佢都好肯食, d便便仲大粒過之前
我諗d草有moni咁硬

不過係呢一個星期, d便便變細左
而摸背脊就走, 我諗應該係驚多d
不過唔知佢驚我d咩:024:

之前都好少俾菜佢
岩岩仲專登去買左d菜,諗住俾佢,
咁係咪唔好俾住?

過多兩日, 如果都係咁
我就book 定Dr. Yan 啦

但係我都唔知點講好
因為佢D便便又唔係真係好細, 係由8mm 直徑 變到5-6mm 到
只係由好八掛變左好冷漠,
好痴身變左好驚我

之前有兩次見dr. Yan
佢都話Kulu 無咩事,唔洗咁緊張
所以今次唔知會唔會係我自己太緊張

我一陣試下摸佢肚仔睇實唔實,唔知成唔成功

光之天使)) 2010-5-27 03:55:24 PM
你可以今日打去book左先~~
到過左兩日無野,就取消返~
咁起碼萬一情況有變你都即時有得睇~~

連摸下都走....?
屋企呢排有無做過d咩騷擾到佢呀?
轉左香水?轉左沖涼液?你個身陣味唔同左?

係la~
如果你真係唔放心就check一check當身體檢查~
千秋王子 2010-5-27 06:03:27 PM
你屋好似養好多野- -
有貓有狗....
redbean 2010-5-27 08:51:56 PM
我屋企淨係養兔jar, 之前KULU 同貓貓狗狗影相,
係係兔爸屋企...
redbean 2010-5-27 10:55:19 PM
今日我俾左D菜Kulu食
佢好似好開心咁
即刻活潑曬, 仲好似無咁驚我
D便便有大返少少

好開心, 估唔到幾絛菜就解決到問題
:021:
光之天使)) 2010-5-27 11:14:16 PM
咁就好喇~~
kulu乖喇~唔好嚇媽咪喇~
redbean 2010-5-28 01:01:35 PM
多謝你地呀~
估唔到擔心左成個星期
一開Post就無事,
可能kulu真係感受到
咁多位兔爸兔媽既愛錫#^9_003^#
fishbu 2010-5-30 03:35:48 PM
我隻奶茶由尋日開始都係咁呀.............
我好驚佢係咪腸停............#^56^#
redbean 2010-5-30 03:47:21 PM
我之前都好擔心
好彩無事
如果尋日開始,你唔洗咁擔心住
你試下d草一日分多幾次餵
睇下佢會唔會食多d

同埋我琴日先知
兔兔如果換緊毛
會有d唔舒服
食少d同郁少d都正常

你試下做d野哄下奶茶
不過奶茶得三個月就唔好俾菜佢住

如果得o既, 你都可以同佢按摩下肚仔
fishbu 2010-5-30 04:15:00 PM
我岩先去溫習多次腸停既資料,,話牙仔長都會有影響佢食少左野..
咁我咪睇佢牙仔...唔知算唔算長呢但我輕輕掀起就見到門牙可以遮住下面既牙仔咁...
換毛..好似都係,,佢開始換換地毛...見到有D印呀深色線咁係佢個頭度= ="
多謝你呀~) 講完你咁講我放心D...不過如果聽日都仲係咁我諗我帶佢去睇醫生#^60^#
redbean 2010-5-31 12:42:32 AM
如果要睇牙齒, 睇門牙唔夠架
好多時出事既都係大牙
要vet 先睇到

不過你唔洗咁擔心d牙仔住
因為我之前帶kulu去睇醫生
個陣佢都係幾個月到
醫生話除非天生咬合不正
如果唔係三個月bb好少會過長

奶茶d便便細左幾多?

不過如果真係好唔放心,
見下醫生都好