唔知有冇兔兔試過梳毛時尿尿呢. 皮蛋識去厠所, 賴尿記錄都算食好. 不過琴晚同佢梳毛時, 差唔多梳完既時候. 我大腿突然覺得一股熱, 哎呀~:066: 隻囡賴尿, 搞到我成褲成腳都係. 同佢梳毛, 我仲要做多好多野.:022: 激死﹗
唔知有冇兔友試過呢?

成地尿

成地尿

圍裙濕晒

圍裙濕晒

小米 2010-6-8 06:52:53 PM
會唔會係因為挾持得佢太耐, 忍唔到??
wesky 2010-6-8 07:02:34 PM
試過啦
波波最近先試過 = =
我果陣坐係地下
ssc314 2010-6-8 07:21:26 PM
我有次訓左係sofa.....
creami專登行上我個身到屙tim...
推開佢個時佢仲眼啤啤
光之天使)) 2010-6-8 07:34:54 PM
可能佢唔滿意~~
有時d兔兔唔鍾意,唔滿意就會尿尿~

又或者會唔會係佢本身已經好想走,
你以為佢掙扎所以唔比佢走,其實佢係想去廁所呀?

feel到暖果下...真係會呆晒架~:066:
PhoenixY)) 2010-6-8 08:09:13 PM
原帖由 小米 於 2010-6-8 06:52 PM 發表
會唔會係因為挾持得佢太耐, 忍唔到??

挾持?用呢個詞語黎形容都幾貼切.:032:  其實同平時梳毛既時間都差唔多. 可能佢真係急急.
wesky 2010-6-8 08:13:07 PM
借尿遁  =  =
PhoenixY)) 2010-6-8 08:13:33 PM
原帖由 光之天使 於 2010-6-8 07:34 PM 發表
可能佢唔滿意~~
有時d兔兔唔鍾意,唔滿意就會尿尿~

又或者會唔會係佢本身已經好想走,
你以為佢掙扎所以唔比佢走,其實佢係想去廁所呀?

feel到暖果下...真係會呆晒架~:066:

唔滿意就一定架啦, 佢一向唔鐘意抱, 唔鐘意反轉, 更唔鐘意剪甲梳毛, 總之乜都唔鐘意. 一邊梳一邊抓我. 今次係第一次梳毛梳到尿尿, 好彩我係洗手間內梳. 不過真係唔知道佢係急急而想走嘛, 所以我都冇鬧佢.
katy)) 2010-6-9 10:34:27 AM
哈哈我都試過一次,以後都唔敢lu。

我放呀B (5至6個月大,而家就黎一歲) 係我大脾梳毛,果陣係換毛期梳極都梳唔完,呀B又唔定比我梳wo! (果陣佢仲細,可能未識enjoy梳毛[?] 淨係想玩玩玩) 如事者走一次捉一次,後尾用埋圍欄欄住我同佢…
梳梳下佢又想走,但係佢今次牙關打震,跟住就覺得對腳好熱… 原來佢一直都想尿尿但我唔知道 ><"""

唔知佢大個女叻左定絕左育,上星期同佢梳毛,梳左半個鐘有多都唔郁… (我好感動...第一次比我梳咁耐)

PhoenixY)) 2010-6-9 12:08:19 PM

回復 9# 的帖子

我真係第一次梳到佢瀨尿咋. 你隻兔兔可以安定咁比你梳咪好囉, 我隻兔梳毛好似同佢打架咁架.
katy)) 2010-6-9 12:24:29 PM

回復 10# 的帖子

佢以前都唔鐘意架… 梳2下就走左去, 一係出腿, 再唔係咬我個肚腩... 但係佢又舒服到磨牙 (可能果陣佢未信任我)
我呢排買多左唔同種類的零食(蘋果木粒,蘋果木,草磚,高山草粒) 獎佢~ 可能佢知道梳完有得食掛~
guggg 2010-6-9 01:22:04 PM
可能佢唔鍾意梳毛呀?!
我小哈佢一俾我捉住剪甲就會all尿尿落我到...因為佢唔like~~~#^71^#
makoi 2010-6-9 07:05:10 PM
有時兔兔有咩不滿個時   就特登係我身上面尿尿
PhoenixY)) 2010-6-9 07:21:28 PM
:013: 咁即係仲要觀察多幾次, 如果之後都有瀨尿既即係佢唔滿意. 希望佢會乖唔會用尿尿同我對抗啦.
katy)) 2010-6-9 10:23:22 PM
或者隔幾個字/半個鐘叫佢去廁所... (睇下佢有冇咁尿尿發脾氣!)

快速發帖