1P 幣
我剛剛開始養呢~佢應該換毛~我想買梳~同佢梳下~不過又唔知買邊款~

我見有膠的按摩用既梳,

有針梳,不過我隻係侏儒兔~短毛~唔知岩唔岩用~?

有d平既不不鏽鋼

我應該買邊個???
wesky 2010-6-9 07:25:31 PM
直梳, 針梳, 按摩梳~~ 買多幾款~~
choi_ching 2010-6-10 12:54:14 AM
梳 買多左款都唔怕 慢慢你就會發現 有唔同款梳既好處 我個細女都係短毛侏儒兔 不過而家都喪換毛 每日淨係梳佢一個鐘都唔夠
藍月兒)) 2010-6-10 11:11:31 AM
咁買咁多款~有咩唔同????
choi_ching 2010-6-10 01:01:22 PM
我自己就會咁用~
直(平)梳:核頭頂,面頰,下巴
按摩梳:用個按摩梳逆毛咁梳
針梳: 之後先再用針梳  梳下

不過如果有時間既 用把平梳慢慢梳仲好 會梳到更多毛毛
Optcrazytracy 2010-6-10 02:54:09 PM
我隻兔兔唔鍾意被我反轉,
淨係比我梳頭仔,面仔,背脊同PAT PAT!

請問兔兔肚腩, 腳仔, 腳板底係咪都要梳?
係咪都一定要梳埋好D?

同埋用咩梳最好?
katy)) 2010-6-10 03:05:03 PM
原帖由 optcrazytracy 於 2010-6-10 02:54 PM 發表
我隻兔兔唔鍾意被我反轉,
淨係比我梳頭仔,面仔,背脊同PAT PAT!

請問兔兔肚腩, 腳仔, 腳板底係咪都要梳?
係咪都一定要梳埋好D?

同埋用咩梳最好?

肚腩, 腳仔, 腳板底係要梳ga! 梳腳板冇咁易生腳瘡. 另夾位(腋下)都好多死毛
用膠刷/刷會好D, 比梳背脊輕力點~
Optcrazytracy 2010-6-11 11:38:33 PM
謝謝!
我會努力同兔兔梳!!
不過可能要同兔爸合力!
同埋要食好多兔兔飛腿先得!! ^o^
katy)) 2010-6-11 11:51:06 PM
哈哈,初初要食兔掌在所難免,抱多左就會掌握到點先唔會令佢緊張/知佢幾時想咬或爪人~ 努力.
盡可能保護下對手,我以前梳親到攪到對手好多爪痕...

快速發帖