我家兔兔如果有新鮮好味的菜食,會叼着成屋係咁跑,唔知係唔係驚我搶佢食?
..
仲有我家兔兔每朝都會跳上我張床度lam我同踩我,星期日起身餵草草之後我想再瞓,都會給佢踩醒...:077: :077:
千秋王子 2010-6-11 12:50:37 AM
我隻兔仔好鐘意bu我- -
踩我就比較少
syl 2010-6-11 01:32:40 AM
我隻兔成日偷野垃圾筒D零用包裝紙, 我一追佢就啖住周圍走

佢都係朝朝走上黎LAM 我, 唔理佢就尿尿係你身...
jackal_1102 2010-6-11 01:43:37 AM
放養...唔怕佢地咬爛野咩???
:046:
千秋王子 2010-6-11 03:09:16 AM
只要放養開頭多d睇實佢之後睇下佢會唔會
會的話就放唔到了
我家小v放到但呀媽驚兔仔so唔得
katy)) 2010-6-11 10:38:34 AM
呀B不能放養:034:
有一次用欄欄住佢兔爸訓着左,第日起身呀B唔係個欄度原來佢走左佬…
事後佢細佬諗住手提差電同開風扇但係冇反應,先知呀B做的好事...

雖然佢唔係放養,但係好多攪笑野︰
* 有時放佢去梳化玩我食熊仔餅,佢一聽到D聲即刻衝過黎用對前腳扶住我隻手用閃令令眼神望我。
* 鍾意推倒梳化邊所有的公仔,推冧哂就最開心!跳哂舞... 如果唔比佢推佢會 "唔唔" 聲抗議。
* 一見我去佢個食物區就好緊張,伸哂個頭又望實哂…以為有野食。
兔霧草;)餅姬 2010-6-11 04:26:30 PM
呀b好得意,,
鍾意推公仔xd
喵女)) 2010-6-12 02:16:07 PM
原帖由 katy 於 2010-6-11 10:38 AM 發表
呀B不能放養:034:
有一次用欄欄住佢兔爸訓着左,第日起身呀B唔係個欄度原來佢走左佬…
事後佢細佬諗住手提差電同開風扇但係冇反應,先知呀B做的好事...

雖然佢唔係放養,但係好多攪笑野︰
* 有時放佢 ...

呀B超好笑XD
小吉放養左好耐啦~最愛搶劫菜菜
唔小心遲左餵菜
一早就去左廚房搶劫菜菜
勁醒= =''
firen_freeze)) 2010-6-12 04:02:47 PM
 一見我去佢個食物區就好緊張,伸哂個頭又望實哂…以為有野食。
+++++++++++++++

MAX都會咁...有時佢想你俾野佢食,佢仲會主動走去食物區聞聞聞,等到你發現佢為止

雖然MAX對電線冇興趣,但佢鐘意走上飯枱,所以都係唔放養得...
nooo 2010-6-18 11:25:50 PM
#^72^# 我隻兔兔成日都放佢出黎走,佢起初都有咬野,但係依家就少左囉,最意係我床下底堆野,起初我都唔俾佢入我間房,但係佢靜靜雞走入黎,如果俾我發現佢就即刻走返出去,我冇發現就跳入我床底.....漸漸地個籠變左佢個廁所.....#^71^# D尿都開始亂黎...
hilahila 2010-6-20 04:50:17 PM
我個隻都係~~~~~~~~~~~~~細個好鍾意咬野,大個左好少lu.
我除了出街用圍欄外,其他時間都是讓他自由行,成屋人瞓哂後佢自己瞓我床邊。開冷氣後多了上我床瞓,在我隔離中槍。:073:
HiN乂軒 2010-6-20 09:38:11 PM
原帖由 hilahila 於 2010-6-20 04:50 PM 發表
我個隻都係~~~~~~~~~~~~~細個好鍾意咬野,大個左好少lu.
我除了出街用圍欄外,其他時間都是讓他自由行,成屋人瞓哂後佢自己瞓我床邊。開冷氣後多了上我床瞓,在我隔離中槍。:073:

你唔驚訓著個陣轉身正到佢a_a?
naBboy 2010-6-20 10:49:41 PM
"開冷氣後多了上我床瞓""  How long did you bring it? So cute ah.  #^65^#
hilahila 2010-6-25 12:14:46 AM
原帖由 HiN乂軒 於 2010-6-20 09:38 PM 發表

你唔驚訓著個陣轉身正到佢a_a?

唔會:050: 。佢好聰明架,一係瞓床尾,一係瞓我個頭側邊。

佢係我屋企住了7個月左右啦。
傘仔)) 2010-6-25 12:36:07 AM
:073: 你地d兔兔都好搞笑呀~~

我又講下Jacqueline的搞笑野先.....
1.  間中佢擰頭去清潔自己後腿大脾的毛時, 動作過大失去平衡,會好似個波咁碌低
2.  初來報到,佢發現廚房的垃圾桶有瓜菜皮,會走去偷食, 我say"no"及推佢走, 所以佢知道唔准入去。有一天, 我坐在梳化睇電視, 她竟然以9秒9速度快速衝去廚房,以為可以避過我法眼。我攔截成功, 佢就扮晒野乖乖走返入房,然後隔2分鐘又靜雞雞在房門口等時機,見我無望佢,又再9秒9衝過去廚房, 我當然又再攔截:074:   如是者, 佢一連6次企圖闖關!  好好玩呀:073:

快速發帖