最近搬新屋,重新set左d位,繼續用欄養 (8欄,係Qx廊買最平)
籠用Alex藍色底盤size最fit,冬天時可以冚頂包浴巾,每個籠用一條大浴巾就包曬
冰櫃係千x店買餅干罐 ($68)
裡面冰種係日本x買,每罐用2個,夠一日用
草架係IKEA買 ($25)
廁所係用Alex三角廁
讓兔仔有好充足的空間活動
我們在家時會開欄讓大細妹通屋走

希望以上分享,可以幫到大家

Annie)) 2010-6-16 10:36:59 PM
#^39^# 我都想做個冰櫃
想請教下我見冰種有幾個SIZE,你是用小的兩個用足一日嗎?
冰種需唔需要用毛巾包起再放入餅干罐?#^66^#
千秋王子 2010-6-16 11:14:43 PM
你家的兔兔真乖乖呀0v0
不過我想問你的兔兔會不會跳過出欄來???
我肯定v仔做到.....:040:
栗子)) 2010-6-16 11:20:57 PM
2隻兔兔都"i"住個冰種.我家栗子都會咁.兔仔真識炭.#^80^#
千秋王子 2010-6-16 11:32:22 PM
唔單止係識炭重係好識食:073:
重有係呢到我想順手問下有無人要雲石板.....
黑色的....v仔唔知做咩唔訓....可能驚黑色順手一提雲石加冰種散熱更佳
有興趣可以pm我喔:040:
wm20472 2010-6-17 12:05:18 AM
Annie:
冰種我用日本x的FRIZET T500
這個餅干罐(千x店買)可以最多放3條T500
用中面巾2條包住入罐
可以用24小時, 不過天氣濕罐外會幾濕
所以我通常只入2條T500, 用14小時都未融曬, 罐底會有小小濕

千秋王子:
你的是甚麼兔咁利害?
我這2隻就跳唔過 (欄有80cm高)

Maggie)) 2010-6-17 12:12:29 AM
兔爸兔媽真係唔偏心,大細妹都係一樣的東西,只係方位唔同﹗

其實小B都跳得過80CM.....我估佢應該跳到100CM左右.........不過,我知小B知我唔鍾意佢逃出個欄度,所以唔跳出黎...............(以免比我話佢) (小B話﹕「係呀係呀,阿媽好惡GAR,跳出黎,佢會罰我坐牢的:050: 」

講開個草屋仔,佢地唔咬既﹖我一買返去,小B已經好鍾意個草屋仔,係好鍾意破壞個草屋仔,只係三日,已經完全破壞了﹗大細妹真係乖乖兔﹗:002:

m1k1 2010-6-17 12:39:33 AM
好正啊!:010:
wm20472 2010-6-17 09:05:10 AM
因為大妹好有牙力,每朝佢會咬到個欄上下郁、好鬼嘈
於是我係圍欄腳套膠塞 (椅腳那種)
即時每朝安靜好多
膠塞d味好差,所以佢唔會食

hh0 2010-6-17 09:16:28 AM
係圍欄腳套膠塞
呢個做法幾好wor
mandycpi 2010-6-17 09:16:52 AM
我開頭以為係有碌o既欄tim#^74^# 80cm欄, 我隻蚊蚊一定會跳出黎, 你2隻兔兔好乖呀..
哈哈..佢地一左一右.. 好似鏡咁...
hkrchei2 2010-6-17 09:55:59 AM
兔兔真係好乖丫~!!! 花花一定飛左出黎丫~#^73^# #^73^#

膠塞幾好wor~!!! 係邊度買呀~???
wm20472 2010-6-17 10:44:10 AM
一般五金鋪、雜貨鋪都會買到這些膠塞
天才文仔 2010-6-17 11:28:19 AM
WOW,呢個咪係建築界內傳聞中最高竟界既左右對稱格局?利害!!
更利害的是從風水學來講這布局是安康長壽的,點解?因為一望埋去就係個"閑"字.
(講笑炸,咪當真~~)
:037:

想問呢,點解你個FRIZET T500可以頂咁耐既?因為我個用4~5個鍾就玩完
架喇,我係日本成度買藍色好平果種,唔知係咪你果種.
KATY012 2010-6-17 08:51:33 PM
好正啊:055: :002:

快速發帖