請問各位有經驗既人士可唔可以提供一啲方法俾我,因為我隻兔仔不斷揾方法撞開我啲ABC膠,想進入我電腦枱後面(好多電線),試過用膠紙封實啲膠,但佢竟然咬開,硬撞,所以想請教大家有咩產品可以擋住佢入去,最少有一呎高,6呎長!!

千秋王子 2010-6-21 12:12:21 AM
有- -去q兔買圍x
千秋王子 2010-6-21 12:13:12 AM
Maggie)) 2010-6-21 10:19:38 AM
可以用膠盒/其他檔住佢既去路.......我之前用過水樽檔住佢.............同埋電線一定要包好.........佢地破壞電線既能力係好強的.....................在一秒之間,我已經無左兩個電話差電器了!!!!!!:050:
eggegg 2010-6-21 11:26:27 AM
可以考慮買d 園藝用0個d 欄,
或者去10蚊店買d 格仔鐵網自己做個欄

因為真兔/ 寵物欄對你可能會高0左d
otola 2010-6-21 11:47:33 AM
long spirit , 你抱住兔兔個樣好有童心,
希望你愛兔兔一生一世
(無端端有感而發) :051:  

你可以去宜家單買膠箱蓋, (不用買膠箱)
around $15~$25 (視乎大小)

兔兔咀仔細, 可以在 圍欄空隙咬電線,
而且, 電線點包都好, 兔兔好快都可以咬斷,
:046:

wm20472 2010-6-21 11:53:39 AM
或者去膠片廣告店鋸一塊膠板回來
katy)) 2010-6-21 12:29:58 PM
我隻兔兔會咬/抓膠,所以我都係用鐵欄欄住。
如果佢咬ABC膠就要小心,兔兔食左落肚粒膠會發脹…
crystal_xd)) 2010-6-21 09:17:53 PM
原帖由 otola 於 2010-6-21 11:47 AM 發表
long spirit , 你抱住兔兔個樣好有童心,
希望你愛兔兔一生一世
(無端端有感而發) :051:  

你可以去宜家單買膠箱蓋, (不用買膠箱)
around $15~$25 (視乎大小)

兔兔咀仔細, 可以在 圍欄空隙咬電線,
而且, 電 ...

似係訓係隻兔上面- -隻兔...
long~spirit 2010-6-21 09:54:47 PM
多謝各位的幫助,我係五金店買了另一種好多洞既膠墊去隔開,暫時都未攻到入去,但我見林B好似好唔甘,經常要諗返去去入去(內裡位置係電腦後,勁多唔同電線)!!

同埋,我個頭象係貪得意,扮訓係佢上面(唔係真係訓上去^^)
katy)) 2010-6-22 11:48:46 AM
原帖由 long~spirit 於 2010-6-21 09:54 PM 發表
多謝各位的幫助,我係五金店買了另一種好多洞既膠墊去隔開,暫時都未攻到入去,但我見林B好似好唔甘,經常要諗返去去入去(內裡位置係電腦後,勁多唔同電線)!!

同埋,我個頭象係貪得意,扮訓係佢上面(唔係真係訓上 ...

呀B都會成日想入去"禁地"ga... 之前衝過d梳化底,而家放哂d物件阻住佢入去,佢成日都想擠入去/推開d障礙物 (都唔明點解咁鍾意...佢次次都好似d軍人咁趴到好貼地咁入去):073:
long~spirit 2010-6-22 11:17:00 PM
原帖由 katy 於 2010-6-22 11:48 AM 發表

呀B都會成日想入去"禁地"ga... 之前衝過d梳化底,而家放哂d物件阻住佢入去,佢成日都想擠入去/推開d障礙物 (都唔明點解咁鍾意...佢次次都好似d軍人咁趴到好貼地咁入去):073:

係呀,所以我都頭痛咗兩星期,不斷試,最後都係認真咁整好去,暫時先攻破唔到^^
fishbu 2010-6-23 12:03:35 AM
= =" BB都好鐘意入電視櫃後面..勁多電線
我索性拎幾個鞋盒疊高佢擋住個空位唔比佢入#^64^#
long~spirit 2010-6-27 11:21:47 PM
原帖由 long~spirit 於 2010-6-20 10:40 PM 發表
請問各位有經驗既人士可唔可以提供一啲方法俾我,因為我隻兔仔不斷揾方法撞開我啲ABC膠,想進入我電腦枱後面(好多電線),試過用膠紙封實啲膠,但佢竟然咬開,硬撞,所以想請教大家有咩 ...

而家親手整咗度門去欄住林B,睇佢點跳過去HAHA,係5金鋪買咗埋長木板叫佢分開4槐,其中2塊再開4,整咗兩度門,$110
smallsuishan 2010-6-27 11:33:11 PM
你D電線可以用D電線槽入住佢..
再唔係買D膠片用熱熔槍「辣」係個牆到!~~

好有心機啊 :010:
不過你一定要搵野頂實個木板
我怕個木板一跌會壓傷兔兔

快速發帖