前果排係屯門睇完獸醫(Dr Leon)話我隻兔兔有疥癬虫
之後佢話打4次針 宜家打到第二次啦
但係兔兔都冇好左既現象 反而愈黎愈嚴重咁

其實Dr Leon好唔好架?
你地覺得係D針冇效定點
我應唔應該帶佢去睇下你地推介既Dr betty
但係我住屯門又好似好遠咁
我應該點算 搵人教下我:067:
connie0909 2010-7-14 11:35:15 AM
我都冇聽過你講個個E生...如果屯門我剩係識DR GERRY....你轉第個E生啦!!!兔兔好辛苦嫁!!睇DR BERRY..
moyu 2010-7-14 11:42:34 AM
咁 DR GERRY好唔好架
otola 2010-7-14 12:24:19 PM
我未睇過 dr gerry,
only 睇過 betty 同 yan ,
我都住屯門, 你可以坐 bus 到 mong kok 花園街, 再 坐 taxi (around $30-40)

你有心想醫好兔兔, 遠係遠 d, 但 betty 醫得好 的機會大d ,
只係睇幾次醫生, 吾好嫌遠 la:015:
chiy3k 2010-7-14 12:52:43 PM
我兔兔早排耳仔都生癬,睇元朗一間診所,佢係咁拖症,拖左2星期,
又話d藥冇咁快見效,但見兔兔耳仔d毛甩得好厲害,擴散左好多,見到好多皮.
食o個d藥同搽o個d藥膏都成日痕,見佢都辛苦.要兔兔一星期覆一次診.

跟住就睇betty,暫時每日敷2次"顛"酒. 藥就因為兔問題唔食得住,但only敷2次"顛"酒都已經好左好多,佢都冇咁痕,冇甩皮,仲好快生番d毛毛,兔兔真係冇咁辛苦.覆診時間都冇咁近,3-4星期先覆診.
為左兔兔去遠d都冇所謂la.去到betty同廖姑娘都好好人,仲教我基本知識.
wanwahpenny 2010-7-14 02:00:26 PM
我都住屯門,你可以係市中搭61x去betty度~都幾快~唔駛1個鍾~我泡泡都係去睇betty
bosasa1987 2010-7-14 02:00:28 PM
我都係住屯門, 之前同你一樣,覺得近, 所以去維多利睇, dr. gerry 同 dr. leon都有睇過, 但感覺一般, 好似無咩進展, 然後book 左 dr. betty, 不過兔仔等唔到, 離開左我...
真係好後悔,希望你都唔好後悔啦~
moyu 2010-7-14 02:20:47 PM
如果我搭61X應該係邊個站落車呀?
好似chiy3k咁話 果個醫生話打左2次針唔會咁快有效
宜家拖到第三個禮拜 佢都仲係咁痕

不過我阿媽話佢有好左D 不過生毛真係生得好慢
有D地方好左D既 但係另外有D地方又有果D疥癬虫 唉:063:
crystal_xd)) 2010-7-14 03:25:29 PM
希望你可以即刻去睇dr.betty,
你而家睇緊果個dr.leon真係冇人聽過佢好唔好!
為左兔兔好,
遠小小又有咩所謂?!

61X
屯門站 <> 九龍城碼頭

--------------------------------------------------------------------------------
路線及收費:
屯門站往九龍城碼頭
編號 區域        途經街道     分站                成人車費($) 優惠車費($)
0   屯門站      杯渡路       屯門站公共交通交匯處  12.3       6.2
1   屯門市中心  屯門鄉事會路 屯門市中心巴士總站    12.3       6.2
2   安定 / 友愛 屯門鄉事會路 安定邨                12.3       6.2
3   安定 / 友愛 屯門鄉事會路 兆麟苑                12.3       6.2
4   友愛(南)    海珠路       豐景園               12.3       6.2
屯門公路,青朗公路,長青公路,青葵公路
5   澤安           龍翔道       畢架山花園            5.5        2.8
6   橫頭磡 / 樂富  龍翔道       豐力樓                5.5        2.8
7   橫頭磡 / 樂富  龍翔道       天馬苑                5.5        2.8
8   橫頭磡 / 樂富  龍翔道       龍翔官立中學          5.5        2.8
9   黃大仙          龍翔道      黃大仙站               5.5        2.8
10  黃大仙          龍蟠街       龍蟠苑                5.5        2.8
11  鳳德            鳳德道       龍蟠苑                5.5        2.8
12  新埔崗          彩虹道       彩虹道遊樂場          5.5        2.8
13  新埔崗          彩虹道       寧遠街                5.5        2.8
14  九龍城          太子道西     宋王臺公園            5.5        2.8
15  土瓜灣          馬頭涌道     福安大廈              5.5        2.8
16  土瓜灣          木廠街       譚公道                5.5        2.8
17  土瓜灣          木廠街       香港盲人輔導會        5.5        2.8
18  土瓜灣          土瓜灣道     明倫街 / 翔龍灣       5.5        2.8
19  土瓜灣          新碼頭街     九龍城碼頭            祗供落客     祗供落客
20  土瓜灣          新碼頭街     九龍城碼頭巴士總站     ---        ---
wesky 2010-7-14 03:28:42 PM
你完晒成個治療療程先再考慮轉醫生都未遲
疥癬無咁快完全醫好
op3100 2010-7-14 04:54:28 PM
去睇DR Betty啦,
我家茶茶都生疥癬,岩岩打完晒4枝針,而家好番晒~~

打第一次針的時候已經明顯好返好多,
第三次已經見唔到手腳d疥癬,
第四次最後一枝,betty仲俾左3枝皮膚藥水
wanwahpenny 2010-7-14 06:12:07 PM
61x係新浦崗寧遠道落車行5min左右~你可以上中原個map搵啟德道~之後睇下有咩車方便自己~診所旁邊有個巴士站都有好多bus
lunguide 2010-7-14 11:14:20 PM
其實應該係宋王臺公園落車,落車後面向啟德機埸向左手邊一直行,見到第二個行人隧道就可穿過去對面馬路(即向富豪酒店),出隧道(右面那個隧道出口)後過左左面馬路就見到診所。
moyu 2010-7-14 11:30:19 PM
原帖由 wesky 於 2010-7-14 03:28 PM 發表
你完晒成個治療療程先再考慮轉醫生都未遲
疥癬無咁快完全醫好

我就係驚個療程都唔知幾時完
一來兔兔會自己辛苦 二來我銀包都冇咁多錢

仲有呀 我今日打左電話去book 佢話DR.MA係呢幾日有得睇
DR BETTY同DR YAN就要等到去星期日
咁我想問下DR.MA 好唔好架?
hh0 2010-7-15 12:07:41 AM
疥癬虫其實係好輕微既皮膚病
一般打3-4次針已經可以好番
較輕既只係滴藥水幾次就會好
唔好太心急

快速發帖