1P 幣
六月買佢番嚟話2个月,同佢一齊買嘅賓尼兔同埋我之前買嘅貓貓兔都大隻過佢la,佢除咗俾我操肥佢之外,依然都好似張bb相甘細隻.
仲有,佢依家識un la,我諗依家3个月到,甘快un 嘅???佢 un 係咪即係佢大過仔唔會再大隻???

Maggie)) 2010-7-16 11:58:40 PM
佢無可能係侏儒兔
devil77 2010-7-17 12:04:29 AM

回復 2# 的帖子

點解???我都唔知點解佢養極都甘細隻?我另外嗰兩隻都肥施大隻過佢:050:
wesky 2010-7-17 12:04:30 AM
你分開左佢地養未?
m1k1 2010-7-17 12:31:29 AM
可能mix左侏儒..甘米細隻囉~
adamchan1023 2010-7-17 04:22:36 AM

回復 1# 的帖子

可能係Jersey Woolie澤西長毛兔~~~亦可能係貓貓兔
Jersey Woolie比Netherland Drawf侏儒兔大小小…毛亦都長小小
不過長短其實好睇上一輩既遺存因子…
Jersey Woolie係侏儒兔同Angora安哥拉既雜交而成
所以會比一般侏儒兔大D…耳朵會長D…毛都會長D
不過呢D比例都係要因應上一輩既遺傳因子…所以無話好特定既大小…
總之距一定係mix…我估距唔係貓貓…就係Jersey Woolie
哈哈哈…點都好距幾靚唷…
elvisli 2010-7-17 01:47:18 PM
唔好用報紙...
amen0616 2010-7-19 12:40:19 AM
侏儒兔會大隻的...
好似我而家果隻...唉=.=
都唔知佢係唔係真係侏儒兔黎
又重=.=
colour)) 2010-7-19 01:19:29 AM
應該似係貓貓兔#^9_003^#
Futagoza_Kaniza 2010-7-19 01:53:23 AM
一定唔係澤西兔, 澤西兔會再長毛d, 望落去會好似頭髮咁. 佢應該係貓貓兔
rain7608 2010-7-19 06:09:02 AM
其實佢係咩種有咩關係呢?
只要你鍾意佢~唔會唔要佢咪得囉
天才文仔 2010-7-19 09:29:51 AM

回復 1# 的帖子

快d用飲用水濕布幫兔兔抹下隻眼仔,你睇下兔兔粒眼屎幾大,眼仔都紅晒咯.
alanfatfish 2010-7-19 09:34:08 AM
原帖由 rain7608 於 2010-7-19 06:09 AM 發表
其實佢係咩種有咩關係呢?
只要你鍾意佢~唔會唔要佢咪得囉

我都係咁話,最重要是牠已是你的兔寶了。:070:
珊迪小姐 2010-7-19 10:57:12 AM
未確定性別之前要分開養 佢地幾個月就有能力搞出兔命嫁喇

快速發帖