頭先按入兔協和愛護動物協會領養區,唉有見有一批新兔兔等人領養了.真係好唔明白點解d人起初唔諗清楚先買牠們回家養,之後又點解要遺棄牠們於山邊公園等地方呢?看見呢d不幸的兔兔真係好"心up"!在此呼籲有心養兔兔的人士,請首先認認真真的考慮請楚,你們是否真的可以照顧牠們,疼愛牠們直到兔兔走向天國的一天嗎?如果答案是的話,那懇請你們首選去兔協or愛護動物協會去領養,幫幫那些可憐被遺棄的小寶貝 .:054:
Maggie)) 2010-7-20 10:05:31 PM
唔係掛,連(喜瑪拉雃侏儒兔)都有﹖I LOVX RABBIT賣到好貴GAR BOR﹗:050: :050: :050:
Futagoza_Kaniza 2010-7-20 11:55:38 PM
棄兔既人又點會理佢係咩品種. 總之棄左對佢地嚟講就乾手淨腳啦.
ping_1312 2010-7-21 11:32:14 PM
佢都吾理兔兔棄左後果會點樣嫁?
買果陣冇諗過會吾會照顧佢1生1世啊?
聽到激死我- -
Futagoza_Kaniza 2010-7-22 01:07:22 AM
原帖由 ping_1312 於 2010-7-21 11:32 PM 發表
佢都吾理兔兔棄左後果會點樣嫁?
買果陣冇諗過會吾會照顧佢1生1世啊?
聽到激死我- -

好多時聽到係情侶買啦, 分手果時咪雙方都唔想要隻兔咪棄囉. 有d就係話生左BB敏感唔要,
上去兔協領養區會見到入面寫果D棄養原因嫁.
有D人就話搬屋唔夠地方, 我心唸兔仔咁細隻都住唔落, 人會住得落嗎?
Siuwai:$ 2010-7-22 02:56:32 AM
養小動物唔係三分鐘熱度 ! 都唔知點解啲人成日貪新鮮,貪得意就買返黎 !
點知買左返去又話屋企唔俾養 ! 冇地方安置 ! 好心明知屋企反對就唔好買 !
twpig 2010-7-22 09:46:17 AM
唉~有時見到那些生病同因主人不理而導致到營養不良的個心仲up...:050:

快速發帖