事源,我家兔兔由細到大都得佢一個,但自從拾了三隻兔仔之後情況就有所改變。
開頭,我也沒有給他與三小兔接觸的,但日子耐左,我就開始給他和三小兔接觸啦。
接觸初時,佢都係對住隻兔嗅來嗅去,但之後,佢竟然騎在隻兔仔身上,進行交配動作:013:
但,我看一看,佢竟然係對住兔仔個頭黎做:011:
當時,我真係o左咀...:014:
件事就係咁啦......
(請各位可以放心,我係分開養的,只是那天想給他接觸其他兔仔而已)
栗子)) 2010-7-23 05:28:00 PM
想做大佬#^74^#
要小心..如果被騎兔兔唔中意..可能會咬兔兔既生殖器官

勞仔 2010-7-23 06:45:17 PM
原帖由 栗子 於 2010-7-23 17:28 發表
想做大佬#^74^#
要小心..如果被騎兔兔唔中意..可能會咬兔兔既生殖器官

身形差太遠了,力穌同阿諾係無得打架:008:
adamchan1023 2010-7-23 06:52:17 PM
哈哈哈…好得意呀
其實我個人覺得理論上動物本身係能夠分別雌雄既
因為距地都係靠氣味來分別
雌雄動物每到了一定年齡會自然大量做出唔同反應~大量發出自身性別既氣味來吸引異性
以我所記得…書裡面曾經亦講過而理論上亦明顯地指示出…
動物個體身上既荷爾蒙會讓自身發放自身性別既氣味
氣味既排放有些動物會在尿裡面…有些會在皮膚孔中排出
更有些係用顏色都吸引異性…(昆蟲類)

所以其實就算係自家養既兔都好…或許距地的確缺乏大自然既正確教育
但距地既天性…同身體機能…仍然係可以分析到男同女…
如果你再多比距同其他異性相處多一會時間…距下次就唔會響頭度…而係響果度
大至上係甘吧=)
勞仔 2010-7-23 06:58:28 PM
原帖由 adamchan1023 於 2010-7-23 18:52 發表
哈哈哈…好得意呀
其實我個人覺得理論上動物本身係能夠分別雌雄既
因為距地都係靠氣味來分別
雌雄動物每到了一定年齡會自然大量做出唔同反應~大量發出自身性別既氣味來吸引異性
以我所記得…書裡面曾經亦講過而理 ...

hehe....佢已經無機會嫁啦,因為佢地已經被分隔了:033:
傘仔)) 2010-7-23 08:03:28 PM
:031: 我都睇到 o 晒咀
long~spirit 2010-7-23 09:45:08 PM
好想睇3兄弟多啲相呀勞仔^^

快速發帖